2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Gruodžio pabaiga – tarptautinėse šunų parodose

Viskas! Sezonas baigtas! Iki kitų metų, iki naujojo šunų parodų sezono.

 

Taip atsisveikino šunų mylėtojai, gruodžio 22-osios vakare palikdami Lietuvos parodų ir kongresų centrą Litexpo. Tris dienas čia vyko tarptautinės šunų parodos, sutraukusios 1700 dalyvių iš įvairiausių Europos šalių.

Tris dienas besitęsusio „kinologų maratono“ paskutinis  akcentas, kaip jau įprasta, buvo „Supreme BIS“ konkursas, kuriame varžėsi visų trijų parodų gražiausi šunys. Teisėjo iš Vokietijos Jochen H.Eberhardt‘o sprendimu, labiausiai vertas šio apdovanojimo buvo jaunimo klasės atstovas, australų aviganis SEVENTY SEVEN CATCH YOUR LUCK AND PLAY, trumpiau, Barnis. Šuns savininkės – maskvietės kinologės Olga Kubash ir Olga Senina.

Daugelio šunų sporto šakų (agility, freesby, freestyle) dalyviai, australų aviganiai, dėl savo puikaus temperamento, noro dirbti su žmogumi, greitos reakcijos dažnai tampa įvairių varžybų nugalėtojais. Lygiai taip pat juos dažnai sutiksi ir tarp šunų grožio konkursų favoritų. Įspūdingos išvaizdos, puošnaus kailio, grakščių judesių Barniui puikiai sekėsi Vilniuje, jis tapo veislės bei jaunimo konkurso nugalėtoju.

Tarptautinė šunų paroda prasidėjo penktadienį.

Dar prieš prasidedant gražiausių šunų rinkimams buvo atrinkti 32 šunys – 2020 m. Lietuvos šunų čempionų čempionato dalyviai.

Pirmą parodos dieną gražiausio šuns titulą ir „2019 m. Litexpo taurę“ laimėjo škotų terjeras CH FILISITE BRASH BEAUTY NEVER LIES (veisėja ir savininkė Valentina Popova) iš Rusijos. Antroji vieta taip pat atiteko Rusijos kinologų šuniui – puikiam niūfaundlendui, trečioji – mažajam Vandėjos basetui grifonui iš Kroatijos.

Tarp penktadienį parodoje dalyvavusių mūsų krašto šunų pats gražiausias buvo šiaulietės Erikos Čeilutkienės ilgaplaukis čihuahua CH HE’S TREVOR IN MY HEART SVAJONIŲ ANGELAS. Antras – akita, trečias – Vidurinės Azijos aviganis.

Šeštadienį gražiausio šuns titulą bei taurę „Vilniaus žiema“  ir vėl laimėjo V.Popovos škotų terjeras, antras – biglis, trečias vipetas.

Gražiausias tarp Lietuvos šunų tądien buvo garbanotasis bišonas TAURO HEKTORAS (sav. ir veisėja J.Januškauskaitė-Plungė ir T.Plungė). Antras – akita, trečias – samojedas.

Sekmadienį, paskutinę parodos dieną, dalyviai varžėsi dėl „2019 m. Kalėdų taurės“ ir ji atiteko Maltos bišonui CH ART OF LIFE‘S TAURO THENDER, kurio savininkė – kaunietė Janita Januškauskaitė-Plungė. Antrąją vietą užėmė tas pats škotų terjeras, trečiąją – Tibeto mastifas.

Tarp mūsų krašto šunų sekmadienį sėkmingiausiai pasirodė Maltos bišonas CH ART OF LIFE‘S TAURO THENDER, antras – vokiečių nykštukinis špicas, trečias – čihuahua ilgaplaukis.

Lietuvos kinologų draugija sveikina visus šunų mylėtojus sėkmingai užbaigus 2019 metus ir kviečia registruoti savo augintinius į 2020 m. kovo 6-8 d. vyksiančias tarptautines šunų parodas!

Parodų rezultatai: gruodžio 20 d., gruodžio 21 d., gruodžio 22 d.

Dalyvių katalogas.

Stasio Barausko nuotr.