2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Čempionų čempionatas: garbė dalyvauti

Vokiečių aviganis, vakarų Škotijos baltasis terjeras, samojedas ir vižlas – gražiausi 2016 m. Lietuvos čempionų čempionato šunys.

 

Sausio 16-osios popietę „Vilnius Grand Resort“ viešbučio salėje varžėsi šešiolika šunų – čia vyko penktasis Lietuvos šunų čempionų čempionatas.

Čempionate teisėjavo Vengrijos kinologų klubo prezidentas, garsus trumpaplaukių foksterjerų veisėjas Andras Korozs ir jo sutuoktinė, tarptautinė šunų teisėja Judit Papp-Korózs (šunų veislynas „Agria“). Ekspertų komandoje taip pat buvo patyrusi tarptautinė teisėja Nijolė Zienienė.

Teisėjai gražiausiu Čempionato šunimi vienbalsiai išrinko vokiečių aviganį.

„Tikrai nesitikėjome, kad Beila taps Čempionato nugalėtoja, – džiaugsmo neslėpė ketverių metų vokiečių aviganės veisėja jonaviškė Ligita Ponomariovienė. – Laikome penkis vokiečių aviganius, dalyvaujame su jais parodose, bet labiausiai sekasi mūsų Beilai. Ji yra Lietuvos jaunimo, Lietuvos čempionė. Mums labai brangi 2013 metais laimėta „Druskininkų mero taurė”, tačiau laimėti šiame Čempionate yra didelė garbė ir atsakomybė gerai pasirodyti Taline.“

Į kausimą, ar nenusivylė, kad „vestukas“ laimėjo tik vicečempiono titulą, vakarų Škotijos baltojo terjero Mark Antoine De La Fonema savininkė Loreta Grubliauskienė atsakė: „Kaip veisėjai, man džiugu, kad taip aukštai įvertintas mano veislyne išveistas šuo. Kiekvienas veisėjas svajoja išveisti puikų mylimos šunų veislės atstovą. Džiaugiuosi ir manau, kad man tai pavyko!“.

Gražiausių Čempionato šunų ketvertuką sudarė: vokiečių aviganių kalytė Beila Iš Bazilionių (sav. ir veiėja Ligita Ponomariovienė), vakarų Škotijos baltasis terjeras Mark Antoine De La Fonema (sav. ir veisėja L.Grubliauskienė), trumpaplaukis vengrų vižlas Canberra of Skyrocket (sav. J. Glambockaitė), samojedas Klajoklių šuo Dunaj Of Benji (sav. D.Mickienė).

Tačiau labiau už įspūdingas taures Čempionato dalyvius džiugino garbė atstovauti Lietuvos kinologijai Baltijos čempionų čempionate Taline.

Pirmąsias keturias vietas Čempionate laimėję šunys su savo vedliais ir šeimininkais sausio 23 dieną vyks į Baltijos čempionų čempionatą. Su jais taip pat vyks 6 Lietuvos TOP ŠUNYS (išrinkti suskaičiavus 2015 m. parodų rezultatus).

Visų dešimties atstovų dalyvavimą čempionate ir kelionės išlaidas rems Lietuvos kinologų draugija.

Čempionate vyko ne tik gražiausių šunų rinkimai – šįkart būta daug malonių staigmenų: pasveikinti 2015 m. TOP ŠUNŲ savininkai, Europos ir pasaulio nugalėtojai.

„Mes taip pat kasmet organizuojame geriausių Vengrijos šunų čempionų čempionatą. Lietuvos čempionų čempionate ne tik malonu teisėjauti ir būti, bet yra ko pasimokyti, – sveikinimo kalboje sakė Andras Korozs. – Dėkoju čia susirinkusiems ir linkiu visiems kinologams sėkmingų 2016 metų!“.

Čempionato iškilmėse dalyvavo daugiau kaip 160 svečių. Pagarbos ir dėkingumo žodžiai buvo išsakyti šunų veisėjams bei Čempionato dalyviams, taip pat ir Lietuvos kinologų draugijos biuro, Mokymo centro darbuotojams.

Buvo pagerbti kinologijai nusipelnę žmonės – visi, kas prisidėjo ir prisideda prie Lietuvos kinologijos augimo. Neseniai Vilniuje vykusi tarptautinė kinologijos konferencija šį augimą tik patvirtina.

Tarptautinė kinologų bendruomenė mus žino ir vertina.

 

Guodos Kavaliauskaitės nuotr.