2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Valų korgių mėgėjų klubo paroda

Valų korgiai – pembrokai ir kardiganai – iš Rusijos, Latvijos, Baltarusijos ir Lietuvos liepos 17 d. rinkosi prie Margio ežero Trakų rajone…

Gražioje aikštelėje, viešbučio ir SPA centro MARGIS teritorijoje, įvyko trečioji specializuota Valų korgių mėgėjų klubo paroda.Į parodą užsiregistravo 61 dalyvis. Šunims teisėjavo garsi valų korgių specialistė iš Norvegijos ponia Anne Indergaard (veislyno ANNWN WELSH CORGIS savininkė).

Pagrindinis parodos organizatorių prašymas buvo į ringą vesti šunis pasipuošus skrybėlaitėmis – juk ne veltui korgiai yra Jungtinės karalystės didikų, o ypač karalienės Elžbietos, numylėtiniai.

Parodos metu, kaip įprasta, vyko veislių ekspertizė, dalyviai taip pat varžėsi porų, reproduktorių, veislynų, „Saldžiosios porelės“ konkursuose. Pramoginę programą paįvairino ir Vilniaus šunų mylėtojų bendrijos Agility klubo „Abu2“ pasirodymas.

Parodos prizus įsteigė ir Valų korgių mėgėjų klubas, ir pavieniai asmenys bei veislynai.

Gražiausiu šios specializuotos parodos šunimi buvo išrinktas valų korgis pembrokas ANDVOL YA TVOY KUMIR (čempionų kl.), kurio savininkė I. Gurchenko į parodą atvyko iš Maskvos.

Rezervinį BIS‘ą ekspertė A. Indergaard skyrė maskvietės T.Shchebunyaevos čempionų klasės valų korgiui kardiganui ZAMOK SVYATOGO ANGELA SAVELIY. Šioje parodoje valų korgiai kardiganai sudarė mažumą, jų buvo tik 10.

Porų konkurso nugalėtojais tapo valų korgiai pembrukai SOLARIS GYVATĖS AŠARA ir JAMAIKA GYVATĖS AŠARA (sav. vilnietė R.Brazaitienė).

Reproduktorių konkurse geriausiai pasirodė valų korgis pembrukas tarptautinis čempionas MAPLELEAF LISIURA ALEX TREBEK, kurio savininkės – L.Zizevskė ir A.Mejer.

Tarp veislynų geriausiu pripažintas M.Volkovos, atvykusios iš Kursko (Rusija), valų korgių pembrokų veislynas ANDVOL.

„Saldžiosios porelės” konkurse pirmą vietą laimėjo valų korgis kardiganas ZUMERIS GYVATĖS AŠARA su valų korgių pembrokų kalyte MELA OCZAJDUSZA (sav.L.Zizevskė).

Šuniukų BIS nugalėtojas – valų korgis pembrukas TIBRAS MEDAUS LIETUS, kurio savininkė – D.Gurauskaitė.

Mažylių BIS laimėjo ZABOVA GYVATĖS AŠARA (sav. T.Shchebunyaeva), antras tarp mažylių – VOKĖ GYVATĖS AŠARA (sav. I.Rutkauskienė).

Gražiausias jaunimo atstovas – kauniečio P.Zakarevičiaus valų korgis pembrukas LASZEK LISIURA; antras – A.Skučo JUSTFORFUN CYMRAEG CI.

Nepralenkiama tarp veteranų buvo beveik vienuolikos metų sulaukusi valų korgių pembrokų kalytė JAMAIKA GYVATĖS AŠARA, kurios savininkės yra L.Zizevskė ir R. Brazaitienė.

S.Valujevos nuotr.