2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Pradeda veiklą LKD Mokymo centras

Lietuvos kinologų draugijos misija – ne vien organizuoti kokybiškas šunų parodas bei veisti gerus veislinius šunis, bet ir vykdyti švietėjišką veiklą, rūpintis gyvūnų gerove, skatinti šunų savininkų atsakingumą. Šiuo tikslu prie LKD įsteigtas LKD MOKYMO CENTRAS (MC).

Mokymo centrą sudaro 4 padaliniai: visuomenės švietimo, kinologų kvalifikacijos kėlimo, terapijos su šunimis („dogoterapija“) ir ryšių su visuomene (komunikacija). Kiekvieno padalinio veiklą koordinuoja atsakingas asmuo.

LKD kinologai Vilniuje, Šiauliuose, Plungėje, Kaune ir kitur jau daugiau kaip dešimtmetį užsiima švietėjiška veikla: rengia šventes ir parodomąsias programas, skaito paskaitas, organizuoja susitikimus vaikų ugdymo įstaigose.

Draugija organizuoja įvairius konkursus šunų parodų metu, remia Lietuvos jaunųjų gamtininkų centro kinologinę veiklą, VšĮ „Gelbėkit vaikus“ rengiamus konkursus.

Kartu su Všį „Trečias skambutis“ sukurti švietėjiški filmai („Šuo mieste“ ir „7 pamokos“) jau rodomi ir aptariami Vilniaus  bendrojo lav. vidurinių mokyklų popamokinių užsiėmimų metu.

LKD deleguotas atstovas dalyvauja Švietimo ir mokslo ministerijos programų rengimo grupėje, kuri bendrojo lav. vid. m-kloms rengia ir teikia pasiūlymus programai „Vaiko sauga“ (pagr. temos – bendravimas su naminiais gyvūnais ir gyvūnų gerovė).LKD MOKYMO CENTRUI pradėjus veikti, praėjusios žiemos pabaigoje, padedant Latvijos dogoterapeutams, įvyko pirmasis dogoterapijos seminaras.

Šiuo metu verčiamas iš lenkų k. šunų, tinkamų terapiniam darbui, testas. Netrukus tokie šunys bus atrinkti ir, padedant lenkų specialistams, bus pradėti dogoterapeutų pradiniai mokymai.

Sekite informaciją: Jūs laukiami ir kviečiami prisidėti prie įvairialypės LKD MOKYMO CENTRO veiklos!

Daugiau informacijos e.paštu: savanoriai@kinologija.lt, svietimas@kinologija.lt