2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Rugsėjo 19-22 d. Lietuvos sportininkai varžysis Agility pasaulio čempionate

Iki FCI organizuojamo pasaulio Agility čempionato liko visiškai nedaug – agility sportininkai pradeda gyventi laukimu, o Lietuvos komanda ruošiasi į kelionę jau šeštą kartą.

Šį kartą reikšmingiausias FCI organizuojamas Agility renginys – Pasaulio čempionatas vyks rugsėjo 19-22 d. Suomijoje, Turku mieste.

Lietuvos vardą pasaulio Agility čempionate atstovaus dvylika vedlio ir šuns duetų, kurie šią teisę iškovojo įtemptoje kovoje – atrankinėse varžybose.

Daugumai Lietuvos Agility komandos narių šis čempionatas jau nebe pirmas.

Labiausiai patyrusi small komanda, kuriai atstovauja Aušra Volosenkinienė su mažuoju pudeliu Soya ir nykštukiniu pudeliu Feti, Vilija Snorkienė su šelčiu Fai ir Jūratė Miliūnaitė su borderterjeru Sabi. Aušrai ir Vilijai šis čempionatas jau septintasis, o Jūratė dalyvaus šeštą kartą. Merginos jau dusyk lipo ant Pasaulio čempionato nugalėtojų pakylos, 2015 ir 2017m. iškovojusios bronzos medalius komandinėje rungtyje.

Large kategorijoje mūsų šaliai atstovaus Jolanta Janušauskienė, kuri rungtyniaus su belgų aviganiu griunendaliu Desna, tai jau antras Jolantos paruoštas griunendalis, besivaržantis pasaulio čempionate.

Redas Masiulis pirmą kartą į pasaulio čempionatą išvažiavo 1998 m. ir Grom yra trečiasis jo šuo, dalyvaujantis šiame renginyje.

Vytautui Guobiui borderkolis Uno taip pat trečias. Nors Vytautas labiau patyręs dalyvauti varžybose su Large dydžio šunimis, tačiau kartą yra išbandęs jėgas ir medium kategorijoje. Large kategorijos komandoje turime ir naujokų: Suomijoje debiutuos Rasa Kolendaitė su borderkoliu Tuciu – jiems tai bus pirmas tokio lygio renginys.

Pirmą kartą Lietuvos agility istorijoje turime visiškai sukomplektuotą Medium kategorijos komandą.

Giedrė Norvilaitė su nykštukiniu pudeliu Jasperčiuku ir Gerda Žemaitytė su šelčiu Lu dalyvaus jau nebe pirmus metus, o Rasa Vaščilienė su pirėnų aviganiu Dona ir Aušra Volosenkinienė su mažuoju pudeliu Ajum šioje kategorijoje išbandys savo jėgas pirmą kartą.

Ankstesniuose Pasaulio čempionatuose Rasa varžėsi large kategorijoje, o Aušra iki šiol sėkmingai rungtyniavo small kategorijoje.

Šiemet turime stiprius rezervinius duetus, kurie įveikė atrankos reikalavimus: small kategorijoje – Paula Volosenkinaitė – Meidė su nykštukiniu pudeliu Terakota ir large kategorijoje – Živilė Petrauskė su borderkoliu Nimu.

Į Suomijoje vyksiantį svarbiausią metų Agility renginį susirinks patys stipriausi sportininkai iš 41 šalies.

Čempionate visi duetai varžysis komandinėje rungtyje (trijose ūgio kategorijose), o individualiose varžybose rungtyniaus po tris kiekvienos ūgio kategorijos sportininkus.

Nors pasaulio čempionatas yra rimčiausias FCI Agility renginys, tačiau kartu tai puiki šventė, kupina ne tik sportinės įtampos, bet ir daug nuostabių emocijų.

Nepakartojamas jausmas apima, kai visa arena kvėpuoja tuo pačiu agility ritmu, kai susitinka iš visų pasaulio kampelių atvykę šunų sporto entuziastai.

Linkime Lietuvos sportininkams kuo didžiausios sėkmės ir vertingos, naujos patirties!