2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Atsakingo šeimininko akademija Marijampolėje!

Marijampoliečiai vis skuba lekia, bet šunų mylėtojai jau nuo šios savaitės kiekvieną trečiadienį vakarais užsuks į Marijampolės savivaldybę, kur prasidėjo puikus „šuniškų ir žmogiškų“ paskaitų ciklas „Atsakingo šeimininko akademija“, trumpiau AŠA.

 

Pirmoje paskaitoje, kuri įvyko kovo 6-osios vakarą, apie šuns pasirinkimą savo patirtimi ir žiniomis dalijosi Marijampolės šunų dresūros mokyklos „Komanda“ dresuotojai  bei šio renginio vedėjai Liutauras ir Daiva Sinkevičiai.

Patys būdami patyrę ir atsakingi šunų šeimininkai jie dalijosi sukaupta patirtimi apie šunų įsigijimą, pasakojo apie augintinio pasirinkimo sunkumus ir dažniausiai daromas klaidas, kai pasirenkamas ne tos veislės šuo, neatsižvelgiama į savo galimybes, patirtį.

Renginyje buvo juntamas šiltas bendravimas tarp vedėjo ir klausytojų, žmonės drąsiai uždavinėjo jiems rūpimus klausimus apie šuns auginimą, įsigijimą, pirmąsias šuniuko dienas namuose ir pirmąsias auklėjimo pamokas.

Po renginio išeidami klausytojai dėkojo už suteiktas žinias ir naudingai praleistą laiką. Socialinį švietėjišką AŠA projektą Lietuvoje pradėjo Lietuvos kinologų draugija, bendradarbiaudama su vietos savivaldybėmis bei šunų dresūros entuziastais.

Prie šio švietėjiško projekto prisijungė Valstybine maisto veterinarijos tarnyba, gyvūnų prekių parduotuvių tinklas KIKA, Lietuvos smulkiųjų gyvūnų veterinarijos gydytojų asociacija. Paskaitos  vyko arba yra suplanuotos Telšiuose, Panevėžyje, Alytuje, Vilniuje, Šiauliuose, Kaune.

 

 

 

Jeigu jus domina paskaitos Marijampolėje: https://www.facebook.com/events/1142652199234171/