2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Marijampolės, Alytaus ir kt. miestų šunų augintojams

Visuomenės švietimas – prioritetinė Lietuvos kinologų draugijos (LKD) veiklos sritis.

 

Kad būsimi ir esami šunų augintojai įgytų daugiau žinių bei patirties, tinkamai rūpintųsi savo augintiniais ir būtų atsakingi, prieš keletą metų buvo pradėtas naujas kinologinio švietimo projektas „Atsakingo šeimininko akademija“.

Iš pradžių projektas startavo Vilniuje, vėliau – Kaune ir Šiauliuose. Po kurio laiko prisijungė Panevėžio, Marijampolės, o nuo šių metų pradžios prisijungs ir Alytaus bei Jurbarko kinologinio švietimo entuziastai. Daugiausia – dresūros mokyklų įkūrėjai, šunų elgsenos specialistai, veisėjai.

Priminsime, kad paskaitų ciklą sudaro 5 nemokamos paskaitos apie šuniuko pasirinkimą, kasdienę ir veterinarinę priežiūrą, socializaciją, auklėjimą, mitybą, gyvūnų gerovę.

Šis projektas būtų neįmanomas ne tik be LKD Mokymo centro ir dresūros mokyklų entuziastų, bet ir be kitų savanorių – šunų mylėtojų klubų atstovų, veterinarijos specialistų, kurie neatlygintinai skaito paskaitas, dalijasi patirtimi. Projektą remia socialiai atsakingas verslas – didžiausias gyvūnų prekių parduotuvių tinklas Kika, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba bei miestų, kur vyksta paskaitos, savivaldybės, viešosios bibliotekos.

Taigi, nuo kovo 6 d. „Atsakingo šeimininko akademija“ jau antrą kartą startuos Suvalkijos sotinėje – Marijampolėje! Paskaitos vyks Marijampolės miesto savivaldybėje (J. Basanavičiaus aikštė, nr. 1, didžioji salė, 1 aukštas).

Kartu su LKD Mokymo centru, šunų dresūros mokykla „Komanda” bei Marijampolės miesto savivaldybe šunų mylėtojai jau kviečiami registruotis ir įgyti naujų žinių.

Paskaitas, kaip įprasta, skaitys šunų elgsenos specialistai, veterinarijos gydytojai, gyvūnų mitybos žinovai, kinologai, savivaldos atstovai.

Registracija Marijampolėje: https://goo.gl/forms/28EjJ8NkC3nhbFY53

Taip pat primename, kad tęsiasi registracija į Alytuje vyksiančias „Atsakingo šeimininko akademijos“ paskaitas. Alytuje tai vyks pirmą kartą, džiugu, kad iniciatyvos čia ėmėsi Alytaus šunų mylėtojų klubas „Canis”. Paskaitos nuo vasario 5 dienos vyks Alytaus miesto savivaldybėje.

Informaciją apie registraciją ir kt. rasite čia: http://www.mesirsunys.lt/renginiai/paskaitos-visuomenei/

Taip pat šį pavasarį paskaitos planuojamos Panevėžyje ir Vilniuje, informacija netrukus bus paskelbta. Taip pat į paskaitas savo miesto savivaldybėje bus pakviesti ir Jurbarko šunų mylėtojai.