2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Šokiai su šunimis – jau Vilniuje!

Pasak šokių su šunimis trenerės Irinos Pankovos, tai pati kūrybiškiausia šunų sporto šaka.

 

Tuo galėsime įsitikinti gruodžio 22 dieną, kai Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo, pirmą kartą mūsų šalyje vyks šokių su šunimi varžybos (angl. Freestyle).

Į varžybas atvyksta Latvijos, Estijos ir Lietuvos šokių su šunimi entuziastai. Daugiausia dalyvių – iš Latvijos.

Paprastai manoma, kad šunų vikrumo, šokių bei kitose varžybose dominuoja borderkolių veislės šunys, bet šios varžybos tokią nuomonę paneigia.

Litexpo 3-iojoje salėje, kur varžysis „šokėjai“, grožėsimės karaliaus kavalieriaus Karolio spanielių, amerikiečių Satfordšyro terjerų, samojedų šokiais. Šokio ritmu suksis net rotveileris, vokiečių aviganis, malinua, šiperkė, ilgaplaukis kolis. Bus ir neveislinių šunų.

Varžybų organizatorės sako, kad asmeniniuose pasirodymuose susirungs 18 dalyvių, taip pat suplanuoti 3 grupiniai pasirodymai.

Vienas šokis paprastai trunka 2-4 minutes, per šį trumpą laiką šuo ir vedlys turi pademonstruoti puikų techninį pasirengimą, patrauklų įvaizdį, tinkamai parinktą muziką, estetišką kostiumą. Negana to, šokis turi turėti savo idėją (temą), trumpą siužetą, scenografiją.

Visa tai stebės bei vertins ne tik žiūrovai, bet ir reikli, patyrusi teisėja Irina Pankova (Rusija). Jau 14 metų šunis treniruojanti specialistė yra mokyklos „Chindogu” trenerė, meno vadovė. Tarp teisėjos I. Pankovos mokinių – daugkartiniai Europos ir Rusijos šokių su šunimis čempionai, ji dažnai teisėjauja varžybose, veda sportinių šokių su šunimis stovyklas Latvijoje, Ukrainoje, Baltarusijoje, Estijoje, Rusijoje.

Šokių su šunimis varžybos vyks kartu su tarptautinėmis šunų parodomis gruodžio 21-23 d.; atkreipiame dėmesį: šokiai su šunimis vyks tik vieną dieną, šeštadienį.

Bilietai parduodami parodos dieną Litexpo kasose.

Šoka Anastasija Menschikova ir Pitagoras: https://www.youtube.com/watch?v=r6oDCe_IyEs&fbclid=IwAR3AGdEjOE9jb7Jpdzkje76p3FiekmT-RJumJz3KvYKqasel9UL515f7yZ8