2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Gegužės 26-27 d. tarptautinės šunų parodos

Brazilų terjeras, Norboteno špicas, dreveris, karelų lokinė laika – tai tik nedidelė grupė egzotiškų šunų, kuriuos pamatysime tarptautinėse šunų parodose gegužės 26-27 d.

 

Suomijos, Rusijos, Latvijos, Lenkijos, Estijos, Vokietijos ir kitų šalių kinologai vėl registravo savo augintinius į Lietuvos kinologų draugijos organizuojamas tarptautines šunų parodas. Šį kartą jos vyks Molėtų krašte.

Tarptautinių parodų išvakarėse, gegužės 25-ąją, ten pat vyks specializuotos šunų mylėtojų klubų parodos.

Taigi net tris dienas Radžiūnų aerodromą netoli Molėtų „okupuos“ patys įvairiausi šunys.

Dvidešimt šešiuose parodos ringuose šunis vertins tarptautiniai šunų teisėjai iš Airijos, Vokietijos, Graikijos, Kinijos, Indonezijos, Vengrijos, Kroatijos, Turkijos, Belgijos, Slovakijos, Suomijos, Danijos, Ukrainos.

Ši paroda – unikali galimybė pasidžiaugti ir nacionaline šunų veisle – lietuvių skalikais, kurių į paroda šįkart registruota beveik keturios dešimtys. Skalikus vertins Tarptautinės kinologų federacijos (FCI) Šunų standartų komisijos narys Petru Muntean (Rumunija).

Lietuvių skalikų ekspertizė šeštadienį prasidės nuo 10.00 val. ir vyks antrame parodos ringe – palaikykime mūsų nacionalinę šunų veislę!

Šeštadienį ir sekmadienį šunų ekspertizė ringuose prasidės 10.00 val., gražiausių šunų rinkimai bei kiti konkursai numatyti nuo 15.30 val.

Žiūrovai renginiuose apsilankyti galės nemokamai – kinologai maloniai kviečia pamatyti daugybę šunų veislių, susipažinti su šunų veisėjais.

Radžiūnų aerodrome po atviru dangumi veiks didelė zoologijos prekių mugė, kur bus galima ne tik įsigyti naujausių prekių ar lauktuvių savo augintiniams, bet taip pat pasikonsultuoti šunų mitybos bei priežiūros klausimais.

Abi parodos dienas LKD Mokymo centro žaliojoje palapinėje vyks pramoginė edukacinė programa jauniesiems šunų mylėtojams, šeimoms su vaikais. Čia veiks kūrybinės dirbtuvėlės – ne tik suaugusių, bet ir mažųjų šunų mylėtojų laukia turiningas, įdomus savaitgalis.

O jei nespėsite apsilankyti šiuose renginiuose, rugpjūčio pradžioje šunų parodos taip pat vyks Druskininkuose, o prieš Kalėdas – Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo.

Lietuvos kinologų draugija per metus suorganizuoja 11 tarptautinių šunų parodų.

Pasibaigus parodoms, gegužės 28 ir 29 d., Lietuvos kinologų draugija kviečia visus besidominčius į tarptautinę kinologinio švietimo konferenciją, kurioje savo patirtimi dalinsis 11 šalių atstovai.

Dalyvavimas konferencijoje nemokamas, renginys vyks anglų kalba.

 

Lietuvos kinologų draugija

Inesos Klimavičienės nuotr.