2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Baltijos taksų nugalėtojas 2017

Kovo trečiąją Vilniuje prasidėjo ne tik Kaziuko mugė. Tą dieną Verslo centre „Gariūnai“ įvyko ir Lietuvos taksų mylėtojų klubo organizuota septintoji  specializuota 4 FCI grupės paroda  „Baltijos taksų nugalėtojas 2017“ , kuri vyksta kasmet vis kitoje Baltijos šalyje.

 

LTMK klubas, ką tik tapęs Pasaulinės taksų organizacijos nariu (WUT), gavo puikią progą pasikviesti autoritetingus, patyrusius ir griežtus teisėjus.

Horst Kliebenstein iš Vokietijos (taksų veislę FCI sistemoje prižiūrinti šalis) – gerai žinomas visiems taksų augintojams, daugybę kartų teisėjavęs aukščiausio rango parodose įvairiose šalyse, skaitęs pranešimus konferencijose.

Karl P. Reisinger iš Austrijos taip pat patyręs ir besidomintis taksų veisle, garsėjantis išskirtiniu priekabumu šunų trūkumams.

Galbūt tokia garbiųjų teisėjų reputacija ir sumažino galimų dalyvių skaičių, bet vienas iš klubo tikslų ir yra gerinti mylimos šunų veislės kokybę.

Taksų savininkai, kurie atsakingai vertina savo šunų atitikimą standartui, nebijo gauti ir ne patį aukščiausią įvertinimą. Taigi, nekeista, kad apdovanotieji rozete, reiškiančia įvertinimą „Puikiai“, išeidami iš ringo švytėjo kaip laimėtojai.

Be vietinių klubo narių, atvyko keli gausūs ir garsūs veislynai iš Kaliningrado, Sankt Peterburgo, Suomijos, pavieniai drąsuoliai iš Estijos, Latvijos, Lenkijos.

Parodos pirmos ir antrosios vietų laimėtojai – jaunimo atstovai, sėkmingai pradedantys parodų karjerą: standartinių taksų veislės kalytė VANDA V. D. MIBAF‘S HOEVE (sav. Skaistė Verbickaitė) ir šiurkščiaplaukis nykštukinis TSERTUS ET CETERA (sav. Olga Kurevleva) iš Rusijos.

Trečias liko ilgaplaukis nykštukinis taksas, daug titulų turintis ZHEMCHUZHINA PETERBURGA SHOGUN, kurio savininkė – Julija Žukova iš Rusijos.

Po parodos organizatorių pastangos sulaukė padėkos ir pagyrimų iš dalyvių.

Patiko ir teisėjai, ir prizai (rėmėjai – Olivers ir Senukai), ir vaišės – taksų formos sausainėliai, ir šventiška atmosfera patogioje, erdvioje, lengvai pasiekiamoje parodos salėje.

Tikimės vėl susitikti vasarą kitoje taksų augintojų parodoje – Lietuvos liaudies ir buities muziejuje Rumšiškėse.

https://www.facebook.com/taksuklubas/?hc_ref=PAGES_TIMELINE

http://www.taksuklubas.lt/

LTMK inf. ir nuotr.