2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Įvyko genetikos seminaras

Lietuvos taksų mylėtojų klubas gruodžio 7 d. surengė genetikos seminarą.

 

Lietuvos taksų mylėtojų klubas (LTMK) kartu su LKD Mokymo centru  artėjant gražiausioms metų šventėms Lietuvos šunų augintojams ir veisėjams pasiūlė įdomų renginį – seminarą apie genetiką, kurį vedė Justina Jazdauskaitė.

Justina kinologija domisi nuo vaikystės, aktyviai kinologijos pasaulyje dalyvauja nuo 2006 metų. Studijų metais daug dėmesio ji skyrė šunų biologijai. Justina yra biologė, zoologijos magistrantė, šunų veisėja.

Į seminarą susirinko apie 40 šunų augintojų bei veisėjų, norinčių prisiminti bei pagilinti genetikos žinias.

Pirmasis seminaras buvo įvadinis, aprėpiantis genetikos pagrindus bei principus.

Klausytojams patiko jauki aplinka, laisva seminaro forma, kuri leido diskutuoti, klausti.

„Sulaukėme labai gerų atsiliepimų, todėl pažadame, kad tęsime genetikos seminarų ciklą kartu su Justina Jazdauskaite – po įvadinės paskaitos organizuosime ir kitus seminarus, susijusius su genetika. Taip pat planuojame  teminius seminarus, nepamiršime ir savo klubo narių – ruošiame jiems seminarą, kurį ves taksų veislės žinovas. Pavasarį, prasidėjus erkių sezonui, kartu su J. Jazdauskaite planuojame seminarą apie babeziozę. Klubas pasistengs pasiūlyti kuo įvairesnių naudingų paskaitų ne tik klubo nariams, bet ir visiems kinologijos entuziastams,“- pažadėjo Lietuvos taksų mylėtojų klubo prezidentė Skaiva Jasevičiūtė.

Genetikos seminaras Vilniuje  sulaukė didelio susidomėjimo, visos klausytojų vietos „dingo“ per kelias valandas, todėl LTMK sausio 17 d. organizuos papildomą seminarą Kaune (jau užsiregistravo virš 80 klausytojų).

LTMK informacija ir nuotr.