2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Šuns mityba: ką pasirinkti?

„Atsakingo šeimininko akademijos“ lankytojai domėjosi sveika šunų mityba.

 

Lapkričio 23 d. Jaunimo informacijos centre Vilniaus savivaldybėje „Atsakingo šeimininko akademijos“ lankytojai klausėsi paskaitos apie šunų mitybą. Paskaitą skaitė sveikos augintinių mitybos specialistė Rimgailė Gvildė.

Paskaitos pradžioje ji kalbėjo apie gyvūnų gerovę, priminė klausytojams „Penkias gyvūnų laisves“, pasakojo apie šunų kilmę.

R.Gvildė paaiškino, kaip virškina šunys ir kaip jie „vertina“ ėdalą.

Ar šunims svarbu ėdalo kvapas, skonis, ar kažkas kita. Turbūt ne visi buvo girdėję ir apie UMAMI – penktąjį ėdalo skonį.

Paskaitoje buvo aptarta, kokios maistinės medžiagos turi sudaryti šunų ėdalą, kaip tinkamai subalansuoti mitybą.

Kaip pasirūpinti šunyčių besilaukiančiomis kalėmis, senyvais gyvūnais ir kaip patenkinti individualius, tik tam tikroms veislėms būdingus, poreikius.

„Kiekvieno šuns energijos poreikiai vis kitokie, todėl šeimininko pareiga  parinkti savo augintiniui patį tinkamiausią ėdalą“, – sakė R.Gvildė.

Lektorė pasidžiaugė, jog vien dėl to, kad žmonės jaučia atsakomybę už augintinius tiek mitybos, tiek priežiūros, tiek dresūros klausimais, tiek pasirinkdami šunų veislę, jau yra didelis žingsnis atsakingos šunininkystės link.

G.Kavaliauskaitės nuotr.