2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Agility fiestoje – palydėtuvės

„Agilitistai“ išlydės Lietuvos Agility sportininkų komandą į Pasaulio čempionatą Ispanijoje.

 

Laikas tiksi ir „agilitistai“ skaičiuoja dienas iki vieno svarbiausių FCI Agility įvykių – Pasaulio čempionato, kuris vyks rugsėjo 22-25 dienomis Zaragoza mieste Ispanijoje.

Jau surikiuotas kelionės planas ir beveik sukrauti lagaminai, vėliavos ir kiti lietuviški atributai.

Mūsų laukia 3 tūkst. km vairavimo per pusę Europos ir 4 dienos nerealaus reginio su šokiais bei šiltais susitikimais su draugais iš kitų šalių.

Trūksta žodžių nupasakoti, kokios emocijos apima sportininkus ir žiūrovus šiame renginyje, bet jausmas, kai visa salė kvėpuoja vienu ritmu, kai girdisi, kaip zvimbia musė, žiūrint į stipriausių sportininkų, besivaržančių dėl čempiono titulo bėgimus, kai užėmęs kvapą sergi už kaimynus bei draugus, ir nenupasakojamas pojūtis, kai arenoje pasirodo Lietuvos komanda…

Šiemet į Pasaulio čempionatą siunčiame 2 komandas, jos dalyvaus Large (didžiųjų) ir Small (mažiausių) kategorijose. Kiekvienoje komandoje yra po keturis vedlio ir šuns tandemus.

Komandos turės įveikti 2 dvi trasas (Agility ir Jumping), bus sumuojami trys geriausi kiekvienos trasos rezultatai.

Taip pat 9 šunys varžysis individualioje įskaitoje.

Šiemet Small kategorijoje vėl matysime 2015 m. III vietos laimėtojas  Aušrą Volosenkinienę su pudeliu Feti;  Viliją Snorkienę su šeltuku Fai ir Jūratę Miliūnaitę su borderterjeru Sabi.

Prie small komandos šiemet taip pat prisijungė Gabrielė Pilitauskienė su cvergpinčeriu Extra.

Šiemetinėje atrankoje Large kategorijoje griūnendaliai buvo neįveikiami, todėl į Pasaulio čempionatą išlydėsime griūnendalių komandą: pasaulio čempionatuose patirties turinčias Aistę Svinkūnaitę su Tesa, 2015 m. užėmusias 12 vietą individualioje įskaitoje, bei Rasą Vaščilienę su Zara (17 vieta individualioje įskaitoje, 2015 m.).

Su jomis taip pat vyks naujos komandos narės – Greta Diminskaitė su Qiri ir Jolanta Janušauskienė su Aksiu. Individualioje įskaitoje papildomai dalyvaus Rimvydas Ciesiūnas su Hero, o mūsų Agility komandos vadovė bus Dalia Udrienė.

Labai džiugu, kad Lietuvos komandą aktyviai palaiko visi Agility sportininkai.

Šiemet bendromis pastangomis atkūrėme tradiciją ir vėl organizuosime bendrą renginį – „Fiestą“. Ši smagi šventė skirta paremti Lietuvos Agility sportininkų komandoms.

Rugsėjo 11 dieną, sekmadienį, Agility jungtinės pajėgos kviečia visus šio sporto gerbėjus į „Fiestą“, kuri vyks Panevėžio Agility komandos „Džiugas“ aikštelėje.

Šventės metu vyks ir Agility varžybos, o visos surinktos lėšos bus skirtos Lietuvos Agility rinktinei.

Daugiau informacijos apie šventę rasite socialinėje paskyroje: https://www.facebook.com/events/612926858889412/.

Linkime mūsų sportininkams sėkmės – laikome už juos kumščius!

Parengė Agility sportininkų kolegija

Guodos Kavaliauskaitės nuotr.