2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Paskaita apie šunų anatomiją

Balandžio 29 d. LKD Mokymo centre vyks seminaras šunų veisėjams ir pradedantiesiems šunų parodų teisėjams.

 

Paskaitos lektorė – LKD šunų teisėjų kolegijos pirmininkė, Vilniaus universiteto biologijos magistrė, šunų veisėja, kinologė Julija Aidietienė.

Anatomija yra vienas seniausių mokslų, siekiantis Aristotelio (384-322 m. prieš Kristų) laikus. Šis mokslas nagrinėja kūno sandarą.

Seminare bus aptartos pagrindinės šuns kūno dalys bei organų sistemos. Bus kalbama apie galvą, kūną, galūnes, snukio ir ausų formą, kaulus, uodegų formas. Bus kalbama apie tai, kas svarbiausia, norint tinkamai užauginti ir pristatyti parodos ringe savo augintinį.

Bus diskutuojama, kodėl reikia žinoti skirtingų FCI šunų grupių ir įvairių veislių bruožus. Ką reiškia per stipriai „išreikšti“ kai kurių šunų veislių anatominiai bruožai ir kokie gali būti su tuo susiję padariniai bei kaip jų išvengti.

Šunų parodose aprašydami šunis ekspertai turi gerai išmanyti šuns anatomiją, nes su tuo susijęs ne tik gyvūno eksterjero vertinimas, bet ir šuns sveikata, gerovė. Ir nors kai kuriose šalyse šunys teisėjaujami be aprašymų (taip lengviau ir greičiau), tačiau parodų dalyviai, o ypač šunų veisėjai, nori ir turi žinoti teisėjų nuomonę.

Ir teisėjai, ir šunų veisėjai veislių standartus paprastai skaito anglų, vokiečių ir kt. užsienio kalbomis. Šio seminaro apie anatomiją metu bus vadovaujamasi FCI šunų veislių standartuose pateikiama šuns aprašymo sistema ir kalbininkų, kinologų-praktikų bei veterinarijos gydytojų į lietuvių kalbą verstais anatomijos terminais.

Klausytojai gaus sertifikatus, vienos paskaitos kaina – 15 eurų.

Ši paskaita svarbi ne tik pradedantiesiems parodų teisėjams, bet ji yra įskaitinė šunų veisėjams.

Primename, kad norintys registruoti šunų veislyną turi išklausyti LKD šunų veisėjų kursų programą – mažiausiai keturis LKD Mokymo centro organizuotus seminarus.

Prašome iš anksto registruotis e.paštu http://www.mesirsunys.lt/renginiai/ (užpildykite anketą, nepamirškite prisegti mokėjimo kopijos).

Neatvykusiems į paskaitą registracijos mokestis negrąžinamas (suteikiama galimybė dalyvauti kitame kinologinės tematikos seminare, iš anksto tai suderinus e.paštu info@mesirsunys.lt).

Rekvizitai apmokėjimui:

Lietuvos kinologų draugija
Įmonės kodas: 190761981
SEB BANKAS, ats. sąsk. LT 967044060001780551.
Pastaba: norintieji į paskaitą atsivesti savo šunis e.paštu turi įspėti paskaitos organizatorius.

Paskaita vyks LKD Mokymo centre, Visorių g. 8, Vilnius.