2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Konkuravo jaunieji vedliai

Tarptautinės šunų parodos neįsivaizduojamos be jaunųjų vedlių konkurso. Taip buvo ir kovo 7-8 d., kai Vilniuje, parodų centre „Litexpo“, šurmuliavo šimtai šunų augintojų.

 

Iš saulėtosios Italijos į tarptautinę šunų parodą „Lietuvos nugalėtojas 2015“ atvykęs teisėjas Paolo Tartaro apie jaunųjų vedlių konkurso organizavimą ir pačius jaunuosius vedlius pasakė daug gražių žodžių.

Jo nuomone, jaunieji parodos dalyviai profesionaliai demonstravo šunis, neatrodė sutrikę ir beveik nedarė klaidų. Išrinkti pačius geriausius vedlius teisėjui nebuvo lengva.

Pirmąją vietą tarp jaunesniosios grupės (7-9 metai) vedlių jis skyrė Vakarei Jurkuvėnaitei (finale ji buvo trečia), antrąją vietą laimėjo Emilija Pilipuitė, trečiąją – Ingrida Petko.

Tarp viduriniosios amžiaus grupės vedlių (10-13 m.) geriausiai pasirodė Ditė Elzbergaitė (finale – antra), Ineta Stonkutė ir Gabija Staponaitė.

Vyresniosios amžiaus grupės (14-17 m.) konkurencija buvo ypač didelė – varžėsi 16 vedlių, tarp jų buvo nemažai iš užsienio atvykusių dalyvių.

Šios amžiaus grupės nugalėtoja teisėjas išrinko Juliją Jeršovą, jos pasirodymui ir finaliniame konkurse P.Tartaro neturėjo jokių pastabų – pripažino absoliučia jaunųjų vedlių konkurso nugalėtoja.

Vyresniojoje grupėje antrą vietą laimėjo Augusta Močiulskytė, trečią – Diana Kuntsevich.

Taip pat varžėsi ir suaugusiųjų grupės vedliai, abi dienas nugalėjo Diana Kairienė.

Antrą parodos dieną, kovo 8-ąją, jaunieji vedliai varžėsi dėl „Vilniaus taurės‘2015“, jiems teisėjavo patyrusi kinologė kaunietė Nijolė Zienienė.

Jaunesniojoje amžiaus grupėje lyderės pozicijų ir vėl neužleido Vakarė Jurkuvėnaitė, pirmąją vietą ir pagrindinę parodos taurę ji laimėjo ir konkurso finale.

Antra liko Ingrida Petko, trečia – Emilija Pilipuitė.

Viduriniojoje grupėje teisėja vietas suskirstė taip: pirma – Vakarė Daunaravičiūtė (finale – trečia), antra – Ditė Elzbergaitė, trečia – Ineta Stonkutė.

Vyresniosios grupės lyderiai buvo Diana Kuntsevich (finale antra), Augusta Močiulskytė ir Viltė Šokaitytė.

St. Barausko nuotr.