2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Vyks paskaita apie kinkinių šunis

Rugsėjo 12 d., penktadienį, 16.30 val. LKD Mokymo centre vyks nemokama paskaita – diskusija „Šiaurės šunys: paskirtis, prigimtis, varžybų principai ir šunų gerovė“.

 

Paskaitą – diskusiją ves tarptautinė kinkinių sporto teisėja Agnė Dovidė.

Kviečiame visus! Ir tuos, kas planuoja įsigyti Sibiro haskį, Aliaskos malamutą ar pan. veislės šunį; ir tuos, kurie domisi kinkinių sportu ir dalyvauja varžybose arba šunų parodose; ir tuos, kas nori tinkamai auginti ir auklėti šiaurietiškos prigimties šunis.

Paskaitos metu bus kalbama šiomis temomis:
• kinkinių šunų veislių išskirtinumas;
• Sibiro haskių, Aliaskos malamutų ir artimų jiems veislių prigimtis, fizinė sandara, temperamentas ir auklėjimas;
• kinkinių sporto pagrindinės taisyklės ir reikalavimai šunims;
• šunų treniravimas, fiziniai krūviai;
• kinkinių šunys ir gyvūnų gerovė, šeimininkų atsakomybė ir išankstinis pasirengimas.

A.Dovidė nuo 2008 m. pradėjo teisėjauti šunų kinkinių varžyboms kaip starto/finišo teisėja.

Šiandien ji jau yra tarptautinė šunų kinkinių varžybų teisėja, turi IFSS (http://www.sleddogsport.net) oficialiai patvirtintą teisėjo licenziją.

Lietuvoje kol kas tėra du tokio lygio šunų kinkinių varžybų teisėjai – Agnė Dovidė ir Laimonas Daujotas, kinkinių klubo TopDogz prezidentas.

„Daug kartų teisėjavau Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Baltarusijoje, Lenkijoje. 2012 metais teko garbė būti Europos šunų kinkinių čempionato teisėja. Esu šunų kinkinių klubo „FLUIDUS“ ir  Lietuvos šunų kinkinių sporto federacijos tarybos narė“, – save pristato Agnė Dovidė, kuri be viso kito dar yra Lietuvos sveikatos mokslų universiteto penktakursė, studijuoja veterinarijos mokslus.

A.Dovidė taip pat domisi kaniterapijos galimybėmis, yra baigusi kaniterapijos I lygio asistentų kursus, ankstyvosios šuniukų stimuliacijos ir socializacijos bei kt. kinologinius mokymus.

Jaunoji kinologė laiko tris Sibiro haskius, tačiau pati su jais oficialiose varžybose nedalyvauja.

Ir nors šio šunų sporto reglamentas nedraudžia teisėjauti ir pačiam startuoti varžybose, ji mieliau „velkasi teisėjos mantiją“…

A.Dovidė sportuoja su šunimis savo malonumui, daug laiko skiria fizinėms savo haskių treniruotėms.

Į paskaitą – diskusiją, kuri vyks Mokymo centre (Visorių g. 8, Vilnius), prašome registruotis iš anksto e.paštu: lkd.press@gmail.com.

Informacija besidomintiems šunų kinkinių sportu:

„Baltic Cup‘ 2014“ rudens etapo varžybų tvarkaraštis:
Estijoje – spalio 4-5 d.
Lietuvoje – spalio 18-19 d. (Kernavėje).
Latvijoje finalinės varžybos – lapkričio 1-2 d.