2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Helsinkyje pristatė Mokymo centro patirtį

LKD Mokymo centro veikla kaip sektinas pavyzdys  pristatyta „FCI jaunimo“ darbo grupės susitikime.

 

Rugpjūčio 8-10 d. Helsinkyje praūžusi Pasaulinė šunų paroda Lietuvos kinologų draugijos istorijoje išliks ne tik dėl to, kad tai jau keturiasdešimtoji tokia paroda pasaulyje bei kad joje ir vėl puikiai pasirodė mūsų šalies šunys, bet ir dėl to, kad šioje parodoje buvo pristatyta viena novatoriškiausių, sąveikiausių ir iniciatyviausių pastarųjų metų Tarptautinės kinologų federacijos projektų – „FCI jaunimas“ (FCI Youth).

FCI Youth – tai nauja kinologų federacijos darbo grupė, kurios tikslas – teikti visokeriopą pagalbą nacionalinėms kinologų organizacijoms, pradedančioms projektus, susijusius su aktyviu jaunimo įtraukimu į kinologiją.

Darbo grupę sudaro septyni Tarptautinės kinologų federacijos šalių narių atstovai iš viso pasaulio. Džiugu, kad tarp jų buvo pakviesta ir Lietuvos kinologų draugijos atstovė.

FCI Youth grupės atsiradimą inicijavo Tarptautinės kinologų federacijos prezidentas Rafaelis de Santjago, o jos darbą koordinuoja FCI viceprezidentas, Olandijos kinologų klubo vadovas Gerardas Jippingas.

Helsinkyje darbo grupė susitiko jau antrą kartą, pirmasis susitikimas įvyko kovo pabaigoje Amsterdame.

Pastarojo susitikimo metu kiekvienas narys trumpai pristatė praėjusio pusmečio jų nacionalinės organizacijos veiklą bei ateities planus.

Taip pat buvo aptarta tolimesnė visos grupės veikla, darbo ir bendravimo metodai, sudarytas veiksmų planas. Po to darbo grupė buvo oficialiai pristatyta per spaudos konferenciją, taip pat ir Tarptautinės kinologų federacijos komunikacijos forume.

„Sulaukėme palaikymo, gražių žodžių ir šiltų linkėjimų“, – sakė iš darbo grupės susitikimo sugrįžusi Mokymo centro švietimo projektų vadovė Daiva Kvedarienė. Kolegoms ji pristatė Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro pastarojo pusmečio veiklą: iliustravo savo pasisakymą renginių bei projektų nuotraukomis, pateikė statistinių duomenų, nevengė atskleisti sunkumų, su kuriais susiduriama vykdant švietimo projektus.

„Lietuvos kinologų projektai yra pavyzdys gerosios praktikos, kuria reikia dalytis ir taikyti tai kitose šalyse. Tai sektina patirtis kitoms kinologų organizacijoms“, – susitikime sakė G. Jippingas, kuris su LKD Mokymo centro veikla buvo supažindintas ir gyvai, kai gegužės pabaigoje teisėjavo tarptautinėje šunų parodoje Molėtuose.

Dalindamasi susitikimo įspūdžiais, D.Kvedarienė atkreipė dėmesį: „Buvome nuoširdžiai pagirti ne tik už aktyvumą, bet ir veiklos įvairiapusiškumą. Taip veikti galime todėl, kad esame numatę aiškius tikslus ir kryptingai jų siekiame. Susitikime ne kartą buvo pabrėžta, kad Lietuvos kinologų draugija yra viena iš nedaugelio Tarptautinės kinologų federacijos narių, kuri skiria ir lėšų, ir tinkamą dėmesį visuomenės kinologiniam švietimui bei įvairiems projektams, kurių dėka jauni žmonės susidomi ir yra įtraukiami į kinologinį judėjimą“.