2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Mokymo centre lankėsi stovyklautojai

Pasibaigus mokslo metams edukacinė Mokymo centro veikla persikėlė į vaikų vasaros stovyklas.

 

Birželio 3 ir 10 dienomis Mokymo centre pirmą kartą lankėsi stovyklaujantys vaikai – Vilniaus S.Daukanto progimnazijos ketvirtokai ir pirmokai.

Pirmojo susitikimo metu vaikai daug sužinojo ir patyrė, kaip saugiai bendrauti su šunimi, o atvykę antrąjį kartą dalyvavo užsiėmime „Šuns pasirinkimas, prigimtis ir priežiūra“.

Užsiėmimus vedė Daiva Kvedarienė.

Stovyklautojams tai buvo visiškai nauja patirtis, užsiėmimai vyko klausimų-atsakymų forma, todėl vaikai nenuobodžiavo, drąsiai klausinėjo ir diskutavo.

Teorinės žinios gerai, bet, kaip visada, vaikams labai norisi susipažinti su užsiėmime dalyvaujančiais šunimis – auksinę kantrybę, tinkamą išsiauklėjimą ir šįkart demonstravo auksaspalviai retriveriai Eta ir Grotas. O pirmajame susitikime su vaikais dalyvavo ir samojedai Elsė bei Dunis.

Pasibaigus antrajam užsiėmimui vaikai gavo Mokymo centro sertifikatus, liudijančius, kad jie žino pagrindines saugaus bendravimo su šunimis taisykles, tačiau jų laukė dar viena staigmena – į susitikimą atvyko muitinės pareigūnai su trimis tarnybiniais šunimis.

Muitinės kinologas Artūras Zaleckas vaikams papasakojo, kaip maži šuniukai atrenkami tarnybai, kaip jie yra auklėjami ir mokomi. Užgniaužę kvapą vaikai stebėjo, kaip tarnybiniai šunys apieško patalpą bei žmones ir suranda paslėptą „blogį“.

Vaikus atlydėjusios ketvirtokų mokytojos Jolantos Valasinevičienės ir jos kolegių nuomone, susitikimai buvo naudingi ne tik vaikams, bet ir juos atlydėjusiems pedagogams: „Gražus bendradarbiavimas negali baigtis, rudenį norėtume pas jus sugrįžti  su pirmokais. Vaikams ne tik smagu ir įdomu čia apsilankyti, bet ir labai naudinga“.

Myli šunis, patinka švietėjiška veikla, nori atlikti profesinę praktiką, turiningai praleisti laisvalaikį – prisijunk prie Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro komandos!

e.paštas svietimas@kinologija.lt