2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Įvyko seminaras dominavimo tema

Paskutinę gegužės dieną, šeštadienį, LKD šunų elgsenos specialistų-trenerių sąjunga Kaune surengė nemokamą seminarą-diskusiją „Šunų dominavimas: mitai ir tiesos“.

 

Seminare diskutavo ir patirtimi dalijosi dresūros mokyklos „Reksas“ atstovas Egidijus Brazys, dresuotojas Skirmantas Ročka ir beglobių gyvūnų socializacija užsiimanti Ugnė Nedzinskaitė.

Dvi valandas trukusio seminaro didžiąją dalį užėmė diskusija apie dažniausiai pasitaikančius šunų elgesio atvejus, kurie klaidingai priskiriami dominavimui.

Vėliau seminare diskutuota apie dominavimo teorijos atsiradimą, buvo palyginti šunų ir vilkų elgsenos skirtumai, atsiradę evoliucijos metu.

Paskutinis pusvalandis buvo skirtas klausimams ir atsakymams, jo metu ieškotos išeitys iš konkrečių gyvūnų elgsenos situacijų, drauge su seminaro klausytojais svarstyta, kaip geriausia elgtis tam tikrais atvejais.

Už bendradarbiavimą dėkojame Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademijai bei LSMU Kinologijos mokslinio ir edukacinio ugdymo centro vadovui Mindaugui Paleckaičiui.