2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Vitaliy Belskyy paskaitos ir praktika

Birželio 3,4,5 d. hendlingo specialisto V. Belskyy seminarai LKD Mokymo centre Vilniuje!

 

Planuotas hendlingo specialisto V. Belskyy seminaras vyks birželio 3-5 dienomis.

„Būkime kartu: nuo parodos durų iki garbės pjedestalo!“ – sako hendlingo specialistas Vitaliy Belskyy ir kartu su LKD Mokymo centru kviečia hendlerius, šunų parodų teisėjus, veisėjus, jaunuosius vedlius gilinti savo žinias teorinėse paskaitose ir praktiniuose užsiėmimuose. Mokymai vyks rusų kalba.

Paskaita „HENDLINGO TEORIJA“

Birželio 3 d. (antradienis), paskaitos pradžia tikslinama.
LKD Mokymo centre, Visorių g. 8, Vilnius.

• Paroda
Viskas, ką hendleriui būtina žinoti apie šunų parodą, pradedant šuns registracija ir baigiant finaliniais konkursais. Hendlerio teisės ir pareigos.
Ką, kaip, kada ir kodėl demonstruoti parodos teisėjui? Kaip siekti parodų karjeros, kaip taisyklingai dirbti su šunimi, pirmą kartą dalyvaujančiu parodoje, kaip sėkmingai tęsti šuns pasirodymus ir kt.

• Šuns hendleris
Apranga, stilius, šukuosena, makiažas, individualumas, manieros demonstruojant šunį, etikos ir estetikos taisyklės, bendravimas ir elgesys sociume. Visa tai labai svarbūs momentai, padedantys arba trukdantys hendleriui dirbti.

• Hendlingas
Šuns demonstravimo psichologija, hendlingo metodai, figūrų atlikimas.

• Ringas
Šuns mokymas ruošiantis parodai, darbas ringe ir pasibaigus ekspertizei. Kaip dirbti su šunimi?

• Parodos ekspertas
Ką reikia žinoti apie ekspertus? Skirtingos ekspertizės taktikos, jų panašumai ir skirtumai. Vyrai ir moterys ekspertai – kaip bendradarbiauti ir vieniems kitus suprasti.

• Šuo
Pagrindinis parodos herojus – šuo. Trupai apie šunų anatomiją, fiziologiją, biomechaniką, zoopsichologiją. Šuns sveikata ir gera savijauta parodoje, elementarių klaidų „teorija“. Taip pat apie tai, ko neturėtų būti…

2 dienas – praktiniai užsiėmimai „HENDLINGO PRAKTIKA“

Birželio 4-5 d. (trečiadienis, ketvirtadienis) LKD Mokymo centre, Visorių g. 8, Vilnius.

Birželio 4 d. nuo 12.00 – 18.00 val.

Birželio 5 d. nuo 9.00 – 15.00 val.

Praktiniai užsiėmimai tęsis 2 dienas, dirbs ta pati grupė su savo šunimis.

• Šuns ruošimas parodai

Kaip tinkamai pademonstruoti savo šunį, atsižvelgiant į individualias savybes. Kaip pabrėžti šuns privalumus ir paslėpti nedidelius trūkumus. Nuo ko pradėti ir kaip užmegzti kontaktą su šunimi, kaip įtvirtinti siektiną rezultatą, kaip šunį sudominti parodomis ir įpratinti siekti pergalių. Šuns stovėsena: variantai, stiliai, metodai, demonstravimo būdai (nuo laisvo iki mechaninio).

• Ringo pavadėlis

Patogumas ir naudojimas. Ringo pavadėlių rūšys, parinkimas pagal šuns veislę ir individą. Netinkamas šuns elgesys ringe, korekcijos būdai, hendlingo metodai. Skatinimo būdai (kada ir kaip paduoti „skaniuką“). Šuns judesiai: tinkamas tempas – sėkmės pagrindas. Kaip išmokyti šunį judėti taip, kad jis išloštų. Kuo skiriasi šuns judesiai ringe ir finaliniame konkurse? Fizinis ir individualus šuns treningas. Taisyklingas treniruoklių, bėgimo takelių naudojimas.

• Zoopsichologija

Kodėl demonstruojant šunį kyla sunkumų? Laipsniškas šuns agresijos arba nepasitikėjimo mažinimas. Baikštumas. Geriausio motyvavimo parinkimas. Žmogaus (hendlerio) psichologija. Santykiai su šuns savininkais ir kitais hendleriais (problemų sprendimo būdai). Kaip susitvardyti ringe. Baimė, nepasitikėjimas savimi ir šunimi, besaikis džiaugsmas. Kaip išmokti laimėti ir… pralaimėti.

• Ringas teisėjo akimis

Ką reikia žinoti, kad numatytume tam tikrus teisėjavimo niuansus. Ekspertizės etika – korektiškas elgesys, reakcija į hendlerių elgesį tam tikrose situacijose. Kaip elgtis, kad ekspertas pastebėtų „būtent tai“?
Asmeniški patarimai ir rekomendacijos kiekvienam mokymų dalyviui. Hendlingo detalių „šlifavimas“.

JAUNŲJŲ VEDLIŲ DĖMESIUI – planuoto atskiro seminaro jauniesiems vedliams nebus!

Mokymų kainos:
HENDLINGO TEORIJA – 150 Lt.
• HENDLINGO TEORIJA IR PRAKTIKA (bendra suma už 1 paskaitą ir 2 dienų praktiką) – 500 Lt.

Rekvizitai paskaitoms apmokėti:
Lietuvos kinologų draugija
Įmonės kodas 190761981
SEB BANKAS, atsiskaitomoji sąsk. LT 967044060001780551.
Pavedime nurodykite, už kurios dienos paskaitas mokate.

Registruokitės ir teiraukitės papildomos informacijos e.paštu lkd.kriste@gmail.com.

Filmuoti mokymų metu nebus galima.
Anos Menčiūnienės nuotr.