2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Siurprizas „Kino pavasario“ žiūrovams

Kovo 22 d. Vilniaus kino teatre „Vingis“ jau pirmajame seanse buvo gausu žiūrovų – kasmet vykstantis „Kino pavasaris“ turi ką pasiūlyti.

 

Ir nors ant kino teatro durų ryškiai švietė lipdukas, draudžiantis lankytis su šunimis, šįkart padaryta išimtis: į kiną atvyko Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro savanoriai su Berno zenenhundu.

Tai buvo tikras siurprizas žiūrovams.

Zenenhundo Alvaro šeimininkė Ana Menčiūnienė dar prieš kino seansą pabendravo su mažaisiais žiūrovais ir jų tėveliais, papasakojo, kaip prisiartinti prie šuns, kaip saugiai pasisveikinti, susipažinti.

Berno zennehundas Alvaras (ne veltui jo šeimininkė domisi dresūra ir šunų elgsena, dalyvauja su šunimis varžybose), nepaisydamas neįprastos kino salės aplinkos, klusniai vykdė bendrojo paklusnumo komandas, pademonstravo žiūrovams keletą triukų.

Prieš kino seansą „apšildyti“ žiūrovai išlydėjo Alvarą plojimais ir maloniai nusiteikę stebėjo vaidybinę juostą „Gražuolė ir Sebastianas“ (Belle and Sebastien). Joje pasakojama, kaip per Antrąjį pasaulinį karą našlaitis Sebastianas susipažino su Gražuole – didžiuliu baltu šunimi, gyvenančiu miške, netoli berniuko namų.

Ankstesnis gyvūno savininkas Gražuolę mušė, todėl ši paspruko nuo jo ir ėmė puldinėti avis. Mažasis Sebastianas pasiryžta išgelbėti savo naująjį draugą.

Myli šunis, patinka švietėjiška veikla, nori atlikti profesinę praktiką, turiningai praleisti laisvalaikį – prisijunk prie Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro komandos!

e.paštas svietimas@kinologija.lt