2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Kauniečiai kviečiami į paskaitas

Nemokamos paskaitos šunų mylėtojams Kaune! Gegužės 16 d. – apie tai, kaip įdomiai ir naudingai praleisti laisvalaikį su šunimi.

Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centras plečia savo veiklą ir rengia nemokamas paskaitas būsimiesiems šunų augintojams visoje Lietuvoje. Prie Mokymo centro programos KURKIME GYVŪNUS MYLINČIĄ ŠALĮ prisideda šunų mylėtojų klubai, įvairių sričių specialistai, kinologijos savanoriai.

Kada ir kur vyks paskaitos kauniečiams?

Balandžio 11 d., 17.30 val.
Paskaita „Kaip išsirinkti tinkamiausią šunį?“ Papilio g.7, Kauno šv. Jurgio (pranciškonų) bažnyčios patalpose.

Balandžio 18 d., 17.30 val. Paskaita „Namai „pagal šunį“ vyks Veterinarijos akademijoje, Tilžės g. 18.

Bus kalbama apie svarbiausius reikmenis, kurių reikia pirmosiomis šuniuko gyvenimo savaitėmis naujuose namuose. Apie higieną, kailio ir odos priežiūrą, sveiką mitybą. Antroje paskaitos  dalyje veterinarijos specialistas kalbės apie būtinus skiepus, dažniausiai pasitaikančias šunų ligas ir jų profilaktiką, veterinarinę šuns priežiūrą – sveiką šuns gyvenimą, kurį garantuoti yra kiekvieno šeimininko pareiga…

Gegužės 16 d., penktadienį, 17.30 val.

Paskaita „Aktyvus laisvalaikis su šunimis“ (lektoriai – šunų kinkinių sporto entuziastas, klubo „Fluidus“ prezidentas Arn0ldas Akelaitis ir MC Kauno regiono švietimo projektų koordinatorė Ugnė Nedzisnkaitė).

Paskaitos vieta – Papilio g.7, Kaunas, įėjimas pro „Domus Pacis“ svečių namus.

Kas galės lankyti nemokamas paskaitas?

Paskaitas gali lankyti vaikai ir suaugusieji. Galite ateiti šeimomis, atsivesti draugų – mes kviečiame visus, kurie planuoja įsigyti šunį arba jau turi augintinį ir nori daugiau sužinoti apie šunų auginimą bei priežiūrą. Laukiame ir tų, kas neabejingi gyvūnų gerovei.

Kas skaitys paskaitas?

Patirtimi su jumis dalinsis šunų augintojai, veisėjai, gyvūnų elgsenos specialistai, veterinarijos gydytojai, gyvūnų globos organizacijų atstovai.

Kaip ir kur registruotis?

Apie norą dalyvauti paskaitoje iš anksto praneškite e.paštu nedzinskaite.ugne@gmail.com. Vietų skaičius ribotas.

Apie ką bus kalbama paskaitose?

Kaip išsirinkti tinkamiausią šunį? Rinktis veislinį ar neveislinį, kalę ar patiną, mažą ar didelį, jauną ar suaugusį šunį? Kokios yra šunų veislės? Ar yra svarbi šuns paskirtis? Ar skiriasi veislių chakterio savybės? Kur geriausia įsigyti šunį: veislyne, globos namuose, prekyvietėje? Iš ko susideda šuniuko kaina – ar brangiai kainuoja šuniuko dokumentai, ką reiškia šuns kilmės medis, šuns protėvių įvertinimai, gauti parodose?
Kas laukia įsigijus šunį? Ar didelės išlaidos kasdienei bei veterinarinei priežiūrai? Kas vadinama tinkamu šuns auklėjimu? Ką reiškia frazė „socialus ir socializuotas šuo“?

Į šiuos ir kitus klausimus jums atsakys patyrę šunų augintojai.