2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

Lietuvos sveikatos mokslų universitetas ir LKD kovo 14 d. pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

 

Šia sutartimi siekiama plėtoti Universiteto ir LKD ryšius, skatinti bendradarbiavimą tarp LKD Mokymo centro bei LSMU Kinologijos mokslinio ir edukacinio ugdymo centro.

Sutarties šalys įsipareigojo keistis aktualia kinologine bei veterinarine informacija, rengti ir vykdyti bendrus tarptautinius, nacionalinius projektus.

Taip pat bus siekiama plėtoti kinologijos mokslinius tyrimus – Lietuvos kinologų draugija įsipareigojo sudaryti galimybes Universiteto dėstytojams bei studentams rinkti įvairius  kinologinius duomenis, dalyvauti arba kartu rengti bendras mokslines konferencijas, mokymus, seminarus – bendradarbiavimas kinologinio švietimo srityje nuo šiol turėtų įgyti daug didesnį pagreitį.

Pirmasis bendras renginys jau įvyko kovo 19-20 d. Vilniuje ir Kaune.

Iš pradžių kolegos iš Veterinarijos akademijos bei studentai dalyvavo LKD Mokymo centre vykusiose paskaitose, o kovo 20-ąją mokymai persikėlė į Veterinarijos akademijos mokomąją bazę. Į šiuos dviejų dienų kursus susirinko šunų elgsenos specialistai, kaniterapija besidomintieji bei švietimo projektuose su šunimis dalyvaujantys žmonės iš visos Lietuvos.

Paskaitas Vilniuje ir Kaune skaitė Bydgoscz Kazimiero didžiojo universiteto zoopsichologė, kaniterapijos Lenkijoje pradininkė Hanna Wojciechowska.

Veterinarijos akademijos manieže ji  preliminariai testavo šunis, dalyvaujančius edukaciniuose projektuose.