2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Švietimo parodoje – su šunimis

Lietuvos Respublikos Prezidentė D. Grybauskaitė parodoje susipažino su auksaspalve retrivere Smilte.

 

„Mokykla“ ir „Vaikų šalis“ – tokios tematikos parodos gruodžio 6-8 d. vyko Litexpo parodų ir kongresų centre. Jos sukvietė visus, ką domina netradiciniai, inovatyvūs vaikų ugdymo metodai, kas nori sukurti kitokią mokyklą ir mokyti vaikus kitaip.

Parodos atidarymo rytą Litexpo rūmuose apsilankė LR prezidentė Dalia Grybauskaitė, švietimo ministras Dainius Pavalkis.

Pirmą kartą švietimo parodoje dalyvavo ir Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centras – trečioje Litexpo rūmų salėje jis turėjo savo atskirą stendą.

„Šuo yra socialus gyvūnas, todėl mūsų pareiga – padėti jam pritapti žmonių bendruomenėje. Ir pačią bendruomenę turime paruošti, kad šuo dovanotų žmonėms tik pačias maloniausias emocijas“, – parodos lankytojams sakė Mokymo centro darbuotojai.

Jie siūlė pamokas, popamokinius užsiėmimus, renginius vaikų stovyklose ir šventėse. Šių užsiėmimų išskirtinumas – šunys. Tai nauja patirtis, naudinga informacija, šiltas bendravimas su gyvūnais. Tai bendruomeniškumo jausmas, kurį kartu su šunimis galime sukurti.

Užsiėmimų su šunimis metu vaikai mokomi pažinti šunų kūno kalbą, saugiai bendrauti su gyvūnais. Jie skatinami globoti gyvūnus, būti atsakingais.

Parodoje buvo numatyta daugiau kaip 100 įvairių renginių, tarp jų – dvi Mokymo centro paskaitos mokytojams.

Šiųmetinės švietimo  parodos akcentas – gamtos mokslai ir pasaulio pažinimas.