2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Švietimo projektai su šunimis

Gruodžio 6-8 d. Litexpo parodų centre Vilniuje dalyvausime parodose „Mokykla“ ir „Vaikų šalis“.

 

Šiose parodose, skirtose mokytojams ir šeimai,  bus pristatomos mokymo naujovės, alternatyvios ir tradicinės ugdymo metodikos. Bus demonstruojamos ugdymo priemonės, supažindinama su įvairiais švietimo projektais.

Litexpo parodų rūmuose kasdien vyks edukaciniai užsiėmimai, lankytojus kvies kūrybinės dirbtuvės, atviros pamokos.

Pirmą kartą parodose „Mokykla“ ir „Vaikų šalis“ bus pristatyti švietimo projektai su šunimis – juos ne pirmus metus vykdo Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centras.

Švietimo projektus su šunimis Mokymo centras vykdo vaikų ugdymo įstaigose, globos namuose, vasaros stovyklose, festivaliuose, miesto šventėse arba minint pasauliniu mastu svarbias datas (Gyvūnų globos diena, Tolerancijos diena).

LKD Mokymo centro stendas su šunimis įsikurs Litexpo 3 -ioje  salėje. Čia vyks netradicinės pamokos apie saugą bendraujant su šunimis, tinkamą šunų auklėjimą bei priežiūrą. Įdomu bus visiems – tiek suaugusiesiems, tiek vaikams.

Naudingų patarimų, kaip pamokas apie gyvūnus padaryti patrauklias, įdomias ir smagias, suteiksime ir pedagogams, ir tėveliams. Diskutuosime, kaip sukurti žmonėms ir gyvūnams saugią šalį, o pagrindiniai visų Mokymo centro užsiėmimų dalyviai, be abejo, bus specialiai parengti šunys.

Gruodžio 6 d., penktadienį, 16-16.45 val. Mokymo centras pakvies mokytojus ir visus besidominčius apsilankyti paskaitoje „Kaip pamoką apie šunis padaryti įdomią ir patrauklią?“, kuri vyks 5-oje salėje.

Gruodžio 8 d., sekmadienį, 11.15-11.45 val. jūsų laukiame 4-oje salėje, „Svajonių klasėje“, kur vyks paskaita „Sauga ir atsakomybė bendraujant su šunimis“.

Šiose paskaitose bus kalbama ir apie socialinę švietimo su šunimis misiją – vaikai ir gyvūnai turi jaustis saugūs, įgusti tinkamai elgtis vieni su kitais. Nepamiršime priminti, kad tokiose pamokose yra ugdomos ir humanistinės vaikų savybės, akcentuojamos gėrio, atjautos sąvokos.

Be to, paskaitose mokytojai gaus naudingų patarimų, kaip suplanuoti ir pravesti pamoką, kokių tikslų siekti ir kokių klaidų vengti (remiamasi Švietimo ministerijos patvirtintais Žmogaus saugos programos tikslais) .

Taip pat jie bus supažindinti su Mokymo centro parengta metodine medžiaga – mokomuoju kalendoriumi, filmais.