2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Dresūros rūšis – hendlingas

Lapkričio 22 d. LKD Mokymo centras Vilniuje organizavo seminarą apie šunų ruošimą parodai.

 

Susirinkusiems ringo dresūros subtilybes pristatė tarptautinės kategorijos teisėjas, cvergšnaucerių veisėjas Viktoras Avtuško.

Seminaras buvo teorinis: aptartas šuniuko ruošimas parodai, vedlio elgesys, išvaizda ringe, bendravimas su teisėju, hendlingo tipai.

Neapsiribota vien tik parodų ringu – V. Avtuško kalbėjo ir apie šuns socializaciją, įvairių elgesio problemų sprendimą, darbo šunų grupėje svarbą, šeimininko – „gaujos vado“ laikyseną.

Teorinė seminaro dalis buvo iliustruota į pagalbą pasitelkus svarbiausius parodos dalyvius – šunis.

Jaunas cvergšnauceris „demonstravo“, kaip jis turi būti statomas ant apžiūros stalelio, rodė pasitikėjimą vedliu tiek ant žemės, tiek ant staliuko ar slidžios dangos.

Suaugęs šiba inu veislės šuo seminaro dalyvius sužavėjo gebėjimu „laisvoje stovėsenoje“ perstatyti reikiamą koją pagal vedlio komandą, o mažylė Berno zenenhundė, dar neruošta parodoms, puikiai susitvarkė su užduotimi pademonstruoti stovėseną.

Visi šunys seminare buvo pristatyti naudojant skanėstus bei skatinant balsu, be jokios prievartos.

Kartu su lektoriumi keturkojai seminaro dalyviai sukūrė jaukią renginio atmosferą, todėl besidomintieji šunų rengimu parodoms neskubėjo skirstytis ir pasibaigus seminarui.

Nors seminaras vyko penktadienio vakarą, norinčiųjų mokytis netrūko – LKD konferencijų salėje neliko laisvų kėdžių, užsiregistruoti spėjo ne visi susidomėję paskaitos tema.

Jaunieji vedliai, veisėjai, parodoms jau ne pirmus metus ruošiantys savo šunis, taip pat ir parodų naujokai, dar nesiryžtantys dalyvauti parodose, aktyviai uždavinėjo klausimus apie hendlingą. Atsakymai į juos truko beveik tiek pat, kiek ir pati paskaita.

Tai, kaip noriai susirinkusieji domėjosi jiems rūpimais dalykais, rodo, kad tokie seminarai šunų augintojams yra tikrai reikalingi.

Gabija Vyšniauskaitė