2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Šunys skatina vaikus bendrauti

Trys auksaspalviai retriveriai ir landsyrė lapkričio 16-ąją vėl lankėsi SOS vaikų kaime.

 

Šeštadienio rytas SOS vaikų kaime prasidėjo nuo pasisveikinimo su auksaspalviais retriveriais Gutta, Etta, Grotu bei landsyre Diva. Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro savanoriai čia vėl vedė edukacinį užsiėmimą.

„Nė vieno vaiko nereikia raginti, kad lankytų užsiėmimus su šunimis, – sakė direktorius Gedas Batulevičius. – Mes visada pabrėžiame: svarbu užsibrėžti taisykles ir jų laikytis, bet šiuose užsiėmimuose vaikams apie taisykles priminti nereikia, nors pirmojo susitikimo metu jos ir buvo sukurtos. Stebina ir tai, kaip ilgai jie išlaiko sukaupę dėmesį. Jeigu po kitų užsiėmimų dažniausia įvyksta „emocinis sprogimas“, po užsiėmimų su šunimis vaikų emocinė būsena išlieka stabili“.

Ko siekiama šių užsiėmimų metu, kai dešimties-dvylikos vaikų, turinčių emocinių sutrikimų, grupė dirba komandoje arba pavieniui?

Siekiama, kad jie patirtų naujų išgyvenimų, pajustų meilę ir užuojautą silpnesniam, atsakomybę, bendravimo su gyvūnais ir žmonėmis džiaugsmą. Be to, bendraudami su gyvūnais vaikai ne tik patiria įvairias emocijas, bet ir kaupia naują patirtį, įgyja žinių. Visa tai vaikams padeda labiau pasitikėti savo jėgomis, tapti atviresniems.

Praėjusį šeštadienį žiūrėdami filmukus ir skaidres, vaikai aiškinosi, koks gyvūnas yra šuo, kokia jo prigimtis, kūno sandara. Sužinojo apie šunų veislių įvairovę, paskirtį.

Dvi valandas trukusį susitikimą paįvairino komandinis žaidimas „Sukurk ir perskaityk istoriją“, kur pagrindinis veikėjas, be abejo, buvo šuo. O susitikimo pabaigoje vaikai dalyvavo konkurse „Atspėk, kas tai?“, kurio metu susipažino su šunų reikmenimis, sužinojo apie šunų priežiūrą.

Užsiėmimus lankantys vaikai jau spėjo susidraugauti su šunimis ir jų šeimininkais. Tai irgi svarbu, tai nauja patirtis – užmegztas ryšys su nepažįstamais žmonėmis.

Apie naują pažintį kalbėjo ir kinologijos savanorė Sigita Legiers, ji ne pirmą kartą su savo landsyre dalyvauja edukaciniuose projektuose: „Iš pradžių Galinos (aštuonerių metų mergytė – Red.) nedomino nei šunys, nei bendra veikla. Tačiau antrajame užsiėmime mergaitė užmezgė su mumis pokalbį, pradėjo domėtis užduotimis, susidraugavo su Diva ir net padovanojo jai savo plaukų papuošalą-segtuką. Šuo įtraukė mergaitę į bendrą veiklą ir be žodžių padėjo mums susidraugauti“.

Užsiėmimai pagal specialią programą truks pusę metų. Kiekvienas užsiėmimas yra analizuojamas, tariamasi su vaikų psichologais ir pedagogais.