2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Tęstinis projektas „SOS vaikų kaime“

Lapkričio antrąją „SOS vaikų kaime“ Vilniuje startavo naujas edukacinis LKD Mokymo centro projektas.

 


Linksmi vaikų veidai, vizgančios šunų uodegos, ryškiaspalviai moliūgai – taip atrodė naujo edukacinio projekto startas. Būti kartu su šunimis, kalbėtis apie juos vaikai neraginami galėtų ne dvi valandas, o kur kas ilgiau. Nuo šiol kiekvieną šeštadienį „SOS vaikų kaime“ pora valandų bus skiriama užsiėmimams su šunimis.

„Edukacinius užsiėmimus su šunimis organizavome ir anksčiau, tačiau projektas, kurį lapkričio pradžioje pradėjome „SOS vaikų kaime“ Vilniuje, mums, kinologams, yra nemažas iššūkis. Manau, kad iki šiol tokios didelės apimties užsiėmimai pagal iš anksto parengtą planą vaikų ugdymo įstaigose nebuvo organizuojami. Programą finansuoja „Gyvūnų kaspino“ projektas, kuris vyko spalio mėnesį – šunų ir kačių ėdalo gamintojai dalį savo produktų pardavimų lėšų skyrė užsiėmimams „SOS vaikų kaime“, – sakė LKD Mokymo centro vadovė Jonaistė Jusionytė.

Pagrindinis šių užsiėmimų tikslas – suteikti globos namuose augantiems vaikams gyvūnų šilumą, padidinti vaikų socialinius gebėjimus, kūrybiškumą, norą siekti žinių. Be abejo, tai bus puiki proga pamokyti vaikus ir tinkamai elgtis su gyvūnais.

Pasak šiuos užsiėmimus rengiančių savanorių, vaikai išbandys savo jėgas įvairiose veiklose, todėl kiekvieno užsiėmimo planas vis kitoks, rengiamas iš anksto ir, kaip jau įprasta, derinamas su vaikų ugdymo/globos įstaiga.

„SOS vaikų kaimo“ vaikai taip pat iš anksto pasirengė pirmajam užsiėmimui: užpildė anketas, atsakė į klausimus, gavo vardinius ženkliukus.

 

„Iš pradžių susipažinome. Vaikai išmoko šunų vardus, po truputį įsiminė ir mus, kinologus. Išmoko tinkamai pasisveikinti su šunimis. Po to į patalpą atėjo šuo, įsikandęs voką su pirmąja užduotimi. Vienas vaikų perskaitė užduotį, pakėlėme uždangą ir… moliūgų kalnas pakvietė visus imtis darbo – kurti! Moliūguose vaikai galėjo išskobti bet kokį šunį, tačiau labiausiai norėjo auksaspalvio retriverio arba samojedo. Kiekvienas „skulptorius“ turėjo po pagalbininką, šitaip užtikrinome vaikų saugumą. Kito susitikimo tema bus vaikų teisės ir pareigos. Žiūrėsime filmukus ir formuosime taisykles, kurių vaikams reikės laikytis ateinantį pusmetį, bendraujant su šunimis“, – pasakojo J.Jusionytė.

Organizatorių teigimu, užsiėmimus ves ne vien Lietuvos kinologų draugijos atstovai, bet ir veterinarijos gydytojai, šunų sporto entuziastai, gydytojai, psichologai, socialiniai darbuotojai, aktoriai, TV laidų vedėjai, video montažo specialistai, fotografai ir kiti savo sričių specialistai.

Po užsiėmimų visada bus skiriama laiko visai programai bei kiekvienam užsiėmimui aptarti,  koreguoti.

Įdomu tai, kad šių tęstinių užsiėmimų metu bus taikomi ir kaniterapijos pirmojo lygmens metodai. Bus kaupiama medžiaga, padėsianti ateityje į mūsų gyvenimą ateiti daugelyje šalių pripažintam pagalbiniam terapijos būdui – kaniterapijai.