2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Klubas „Akela“ surengė varžybas Kelmėje

Nuo liepos mėn. pradžios tarp Šiaulių Agility entuziastų buvo jaučiamas sujudimas: dažomos kliūtys, vyko papildomos treniruotės, pasitarimai, o liepos 13-14 d. Šiaulių šunų mylėtojų klubo Agility sekcija „Akela“ jau buvo pasirengusi organizuoti šunų vikrumo varžybas.

Varžybų organizavimas prasidėjo prieš metus, kai teisėjauti sutiko teisėjas iš Švedijos Nils Lingquist. Šis teisėjas ne kartą teisėjavo pasaulio ir Europos Agility čempionatuose, todėl labai apsidžiaugėme, kai sutiko atvykti pas mus. Jis atvyko su Agility sportininku ir fotografu Thomas Szabo.

Thomas mūsų renginį atidžiai stebėjo ir įamžino kaip profesionalus varžybų fotografas.  Beje, jis atsivežė tokią  fototechniką, kurią pamatę, daugelis varžybų dalyvių saviškės net nebetraukė iš kuprinių…

ŠŠMK Agility sekcijos „Akela“  organizuojamų varžybų tikslas visada yra populiarinti šį smagų, greitą ir gražų sportą, todėl kasmet stengiamasi surengti varžybas vis kitame mieste netoli Šiaulių.

Be Agility pristatymo, apskritai siekiame gerinti šunų, taip pat ir jų šeimininkų įvaizdį bendruomenėje. Parodyti, kad įvairių veislių ir amžiaus šunys gali būti dresuoti, kultūringi ir puikiai įsilieti ne tik į šeimos, bet ir bendruomenės gyvenimą.

Šį sumanymą jau pavyko įgyvendinti  Joniškyje, kur antrus metus rengiame varžybas miesto šventės metu. Tuo pačiu principu varžybos buvo organizuotos ir Kelmėje. Surengti varžybas padėjo Kelmės vicemeras Kęstas Bilius bei seniūnijos atstovai.

Tiesa, nuvylė Kelmės profesinės mokyklos direktoriaus sprendimas neleisti apsigyventi mokyklos bendrabutyje dalyviams su šunimis. Buvo motyvuota, kad šunys trukdys kitų poilsiui (todėl ir stengiamės keisti požiūrį į šunis; iki šiol neradome nei vieno viešbučio ar pakelės užeigos, kur neleistų apsigyventi su augintiniais).

Varžybos vyko vaizdingoje Kelmės vietoje, stadione prie parko, jas rėmė „Royal Canin Lietuva“. Atvyko sportininkų iš visos Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos bei Lenkijos, iš viso 72 dalyviai (dalyviu laikomas ne šeimininkas, o šuo).

Pirmieji startavo pradedantieji sportininkai – A0 kategorija. Dvi trasos, lyjant lietuj, stebint žiūrovams, tikrai nepasirodė itin lengvos. Lyginant su kitomis varžybomis, trasos gal buvo per sunkios šiai kategorijai, atčiaua visi stengėsi.

A0 kategorijos prizininkai

Liepos 13 d.
Large kategorija: 1. Ugnius Šmidtas su Bese. 2. Natalia Garastsenko su Rush. 3. Liubov Dirdina su Debi.

Medium + Small kategorija: 1. Jelena Marzaljuk su Ju – Ju. 2. Vilija Snorkienė su Fai. 3. Irina Mironova su Marusya.

Liepos 14 d.
Large kategorija: 1. Natalia Garastsenko su Rush. 2.  Ugnius Šmidtas su Bese. 3. Liubov Dirdina su Debi

Medium + Small kategorija: 1. Jūratė Miliūnaitė su SABI. 2. Jelena Marzaljuk su Ju – Ju. 3. Vilija Snorkienė su Fai.
Po to sekė A1, A2, A3 kategorijų pasirodymai. Tai egzaminų trasos – įveikę trasą be klaidų ir užėmę prizinę vietą gauna įvertinimus, reikalingus pereiti iš vienos kategorijos į kitą.

A1 kategorijos prizininkai

Large kategorija: 1.  Mingaile Stašaitytė su Kela. 2. Jolanta Janušauskienė su Aksiu. 3. Rolandas Žaldokas su Goldu.

Medium kategorija: 1. Ivaneta Anuškevič su Azuru. 2. Ekaterina Mavrina su Kalina. 3. Gediminas Vileikis su Pepe.

Small kategorija: 1.  Elena Mavrina su Anfisa. 2. Solvita Slišāne su Dako.

A2 kategorijos prizininkai

Large +Medium kategorija: 1. Tomas Lizdenis su Marsu. 2.  Małgorzata Niewińska su Teodor. 3. Jūratė Lazauskaitė su Muniu.
Small kategorija: 1. Jelena Marzaljuk su Tesla. 2. Dovilė Blažinauskaitė su Dina. 3. Kristina Jogminienė su Filka.

A3 kategorijos prizininkai
Large kategorija: 1.  Rita Dambrauskaitė su Kola. 2.  Vytautas Lopeta su Koka. 3. Jolanta Janušauskienė su Desta.

Medium kategorija: 1. Natalia Garastsenko su Tika. 2.  Aušra Volosenkinienė su Dora. 3.  Jelena Marzaljuk su Thor.

Small kategorija: 1. Aušra Volosenkinienė su Fetti. 2.  Solvita Slišāne su Tika. 3.  Jelena Marzaljuk su Runa.

Apdovanojus A3 kategorijos nugalėtojus buvo pagerbti fotokonkurso „Agility pulsas 2012“ laureatai. Prizus įteikė „Royal Canin“ ir fotografijų vertinimo komisijos atstovas Rytis Mankus.

Po to buvo pastatyta Jumping trasa, kurioje rungėsi A1, A2, A3 dalyviai, susiskirstę į  17 komandų.

Ši rungtis suteikia nemažai jaudulio, kadangi esi atsakingas už save ir savo komandos draugus. Po greitos rungties, kurioje netrūko diskvalifikacijų ir gražiai įveiktų trasų, rinkomės į estafetę, kur rungėmės be šunų. Tai neįprasta Agility varžybose, tačiau – pramoga!

Estafetę rėmė Šiaulių įmonė „Ruvera“, pirmąją vietą užėmė Latvijos komanda.

Sekmadienis visus pasitiko gražiu oru. Varžybos prasidėjo nuo Open Jumping  trasos, kuri buvo sumuojama su Open Agility – rezultatas lėmė, kuris šuo ir vedlys bus geriausi. Open Agility trasoje taip pat buvo galima laimėti LT CACAg titulą (kandidatas į Lietuvos Agility čempionus).  Šį titulą galėjo laimėti tik pirmą vietą ir be klaidų trasą įveikęs dalyvis.

Large kategorija: 1. Rita Dambrauskaite su Kola. 2.  Virginijus Liesis su Baltakoja. 3.  Natalia Garastsenko su Bolt

Medium kategorija: 1. Anna Żukowska su Fido. 2. Natalia Garastsenko su Tika. 3. Aušra Volosenkinienė su Dora.

Small kategorija: 1. Jelena Marzaljuk su Runa. 2. Elena Mavrina su Anfisa. 3.  Vilija Snorkienė su Jangu.

Trečioji, paskutinė trasa – komandinė Agility trasa, kurios rezultatas sumuotas su šeštadienio  komandinės Jumping trasos rezultatais.

Komandos nugalėtojos: 1. „Leader Power“ (Tatjana Vanderflit su Alvin; Artur Retsnik su Alice; Jelena Marzaljuk su Tesla). 2.  „Leader girls“ (Natalija Garastsenko su Bolt; Natalija Garastsenko su Tika; Jelena Marzaljuk su Runa). 3. „Iltys – 1“ (Vytautas Lopeta su Koka; Rita Dambrauskaitė su Kola; Gintarė Vilbikienė su Donas).

Atskirai verta paminėti „Akela“ pasiekimus. Klubo narių buvo gausiausiai – 15. Keturi klubo nariai šiose varžybose pirmą kartą startavo A1 kategorijoje ir rungėsi visose kategorijose. Komandinėse varžybose užėmėme 5, 8, 14 ir 16 vietas. Be to, klubo nariai dirbo ringuose, sekretoriate, sprendė kitus klausimus.

Savo kolektyve turime net aštuonis pagalbininkus, kurie nesportuoja su šunimis, tačiau yra tikri klubo nariai. Ačiū visiems!

E. ir V. Kazlauskai

Solvitos Slišanės (Latvija) nuotr.