2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Naujas iššūkis kinologams: VAROM!

Visuomenė vis labiau domisi šunų auginimo kultūra – prie to prisideda ir LKD Mokymo centro projektai.

 

Mokymo centro savanoriai paskutinį liepos savaitgalį dalyvavo Molėtų rajone vykusiame vasaros festivalyje be svaigalų VAROM!

Gavę kvietimą sudalyvauti šiame renginyje MC savanoriai iškart suprato: pasirodyti gausiam žiūrovų būriui bus didžiulis iššūkis, tačiau kvietimą priėmė noriai.

Prieš renginį portalas delfi.lt skelbė, kad LKD Mokymo centro viena misijų bus parodyti, kaip tinkamai elgtis festivalyje su šunimis, kad ir žmonės, ir gyvūnai jaustųsi saugiai. Šeimų, atvykusių į renginį su savo keturkojais draugais, išties buvo nemažai.

Masiniuose renginiuose Mokymo centras visada turi savo stendą, o šįkart jį pasidarė dar žaismingesnį ir labiau pastebimą tiek vaikams, tiek suaugusiesiems.

Buvo įrengtos skaitinių, kūrybinės bei praktinių užsiėmimų zonos.

Norintieji galėjo daryti įvairius darbus su šunimis – piešti, karpyti, daryti girliandas, spalvinti knygeles ir kartu mokytis apie atsakingą šuns auginimą.

Kitoje zonoje buvo parengta specialių leidinių apie šunis – enciklopedijų, žurnalų, šunų auginimo vadovų. Tiek maži, tiek dideli ją vartė susidomėję.

Taip pat buvo „Reikmenų zona“, ten pristatyti įvairūs daiktai, kurių prireikia saugiai bendraujant su šunimi – pavadėliai, antkakliai, antsnukiai, apynasriai, geltoni kaspinai, atšvaitai šunims ir žmonėms, maišeliai šunų išmatoms surinkti ir kt. „šuniška įranga“.

Mokymo centro savanorių komanda su savo augintiniais įsitaisė ant paklotėlių pievoje – laukė besidominčių šunimis, norinčių su jais susipažinti, pabendrauti ir daugiau sužinoti apie šunų auginimo kultūrą. Buvo puikus oras, daugybė teigiamų emocijų, tėvai su vaikais atvirai kalbėjo apie šunis, jų auginimą, rūpesčius ir teikiamą džiaugsmą.

Renginyje daug kalbėta apie saugų pasisveikinimą su nepažįstamu šunimi, atsakomybę auginant šunį, šuns kūno kalbą bei elgseną.

Buvo pristatytos ir skirtingos šunų veislės: samojedai, mopsai, cvergšnauceriai, auksaspalviai retriveriai bei landsyrai. Lietuvos samojedų klubas parengė specialų stendą apie samojedų veislę bei klubą – jame puikavosi dirbiniai iš samojedų kailio, taip pat visi besidomintieji galėjo pakalbinti klubo atstovus ir sužinoti daug naudingų dalykų.

 

 

„Labai džiaugiuosi, jog Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centras plečiasi, daugėja žmonių, kurie daug ir sunkiai dirba, kad mūsų šalyje požiūris į šunis bei jų savininkus keistųsi į gerąją pusę“, – pasibaigus renginiui įspūdžiais dalijosi MC vadovė Jonaistė Jusionytė.

Ji dėkojo kiekvienam atskirai ir visiems kartu už pagalbą organizuojant šį bei kitus edukacinius renginius: Sigitai Legiers su šeima ir landsyrei Divai, Daliai ir Evaldui Mickams bei Samantai su samojedu Duniu, Daivai ir Dariui Kvedarams bei Rūtai Šukytei su Grotu bei Gutta, Linai ir Renaldui Gabartams bei Dovilei su Gelme ir Rumba, Jelenai Dudinai, Rūtai Bunevičiūtei ir Vitui Navickui bei Berno zenenhundams Argai ir Nutei, Rūtai Spaičytei su mopsyte Ferde, Gabijai bei jos cvergšnauceriui Izzy, Agnei Žilinskaitei bei Astai Skopaitei už veiklos koordinavimą.

Daugiau informacijos www.varomparty.lt

LKD Mokymo centro inf. ir nuotr.