2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Edukacinė programa „Mokomės kartu“…

Litexpo rūmuose įvyko kinologų edukacinė programa „Mokomės kartu – pažinti, mylėti ir saugoti“.

 

Gruodžio 15-16 d. Vilniuje vyko dvi tarptautinės šunų parodos. Jų metu lankytojai ir dalyviai įsitraukė į LKD Mokymo centro programą „Mokomės kartu – pažinti, mylėti ir saugoti“.

Rengdamiesi edukacinei programai Mokymo centro savanoriai kartu su rėmėju – Royal Canin Lietuva suprojektavo specialų stendą, kuris buvo įrengtas LITEXPO rūmų 3-ioje salėje. Švietimo programai buvo įsigyta įvairių priemonių, ekspozicijų įrangos.

„Įrengėme atskirą zoną, kurioje jaukiai ir patogiai, toliau nuo parodos šurmulio, galėjo naudingai leisti laiką parodos lankytojai ir dalyviai, – apie Mokymo centro projektą pasakojo vadovė Jonaistė Jusionytė. – Visi norintieji galėjo vartyti kinologinę literatūrą, užduoti įvairių klausimų, diskutuoti šunų pasirinkimo ir auginimo klausimais“.

Norą įsigyti šuniuką, ypatingai prieššventiniu laikotarpiu, dažniausiai pareiškia vaikai. Todėl šeimai, o ypač mažiesiems jos nariams, pirmiausia reikėtų apsilankyti edukaciniuose renginiuose ir sukaupti kuo daugiau žinių. Kad šuns pasirinkimas būtų atsakingas, kad žmonės sukauptų objektyvią informaciją apie patikusią šunų veislę, kad gyvūnas netaptų našta.

„Tokie edukaciniai renginiai yra naudingi ir šunų veisėjams. Ateityje stengsimės veisėjus dar labiau pritraukti, nes šitaip jie gali populiarinti pamėgtąją šunų veislę, sužinoti žmonių nuomonę“, – ateities planais dalijosi J.Jusionytė.

Šeštadienį ir sekmadienį, nors oras buvo ir prastas, Mokymo centro stende buvo lankytojų. Atėjusieji su vaikais liko patenkinti, kad vaikai galėjo piešti, spręsti užduotis, spalvinti šuniukų priežiūros knygeles. Visos užduotys buvo susijusios su šunimis ir žmonių pareiga tinkamai juos prižiūrėti.

Norintieji prisidėti prie kinologų savanorystės galėjo daugiau apie tai sužinoti ir užpildyti savanorystės anketas – tokių buvo ne vienas. Taip pat stende veikė kilnojamoji Lietuvos kinologų draugijos ekspozicija „LKD – 20 metų“.

Tuo pačiu metu Litexpo 3-iosios salės Best in Show ringe pasirodė Vilniaus Agility klubas „Abu2“.

Šio klubo sportininkės supažindino parodos ir Mokymo centro stendo lankytojus su šunų sportu, papasakojo, kaip įdomiai ir naudingai galima praleisti laisvalaikį su šunimi.

Amerikiečių Stafordšyro terjerų mylėtojai demonstravo, kokie draugiški ir išauklėti yra šios veislės šunys. „Nėra blogų šunų ar blogų veislių, yra netinkamas požiūris ir neatsakingi šeimininkai“, – sakė amerikiečių Stafordšyro terjerų veisėjas ir dresuotojas Sergejus Gračiovas.

Šeštadienį savo programą parodė ir šunų dresūros mokykla „Reksas“.

Lietuvių skalikų augintojas Mantas Milinavičius kartu su kitais nacionalinės šunų veislės gerbėjais pristatė skalikus: „Džiugu, kad šįkart į tarptautinę šunų parodą užsiregistravo gausesnis lietuvių skalikų būrys. Po truputį žengiame žingsnius, kurie turėtų pagerinti lietuvių skalikų kokybę, ateityje galbūt pavyks pasiekti ir tarptautinio pripažinimo“.

J.Jusionytės nuotr.