2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Seminaras „Lietuvių skalikai“

Įvykusio seminaro tema buvo „Lietuvių skaliko standartas, veislės raidos problemos ir teisėjavimo technika“.

 

Seminaras – diskusija įvyko lapkričio 23 dieną Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centre.

Šį susitikimą inicijavo ir vedė nacionalinės kategorijos medžioklinių šunų bandymų ir varžybų teisėjas varėniškis Mantas Milinavičius. Į seminarą jis atsigabeno du lietuvių skalikus.

M. Milinavičius veisia ir šiuo metu augina penkis lietuvių skalikus. Jis dalyvauja su savo skalikais medžioklėse, šunų parodose, lauko bandymuose ir yra rimtai nusiteikęs gerinti nacionalinės šunų veislės kokybę.

Kartu su bendraminčiais jis siekia pradėti lietuvių skaliko veislės pripažinimo Tarptautinėje kinologų federacijoje procedūrą.

Seminare dalyvavo 15 klausytojų, daugiausia tai buvo šunų parodų teisėjai bei stažuotojai.

Daugiausia buvo diskutuota apie šiuo metu mūsų šalyje veisiamų lietuvių skalikų anatominę sandarą, neatitikimą standarto reikalavimams (galvos, dantų, apatinio žandikaulio, nugaros, kūno proporcijų ir kt. problemos).

Pranešėjas seminaro dalyviams papasakojo apie lietuvių skaliko veislės istoriją, darbinių savybių ugdymą. Jis pabrėžė, kad dėl šios veislės praktinio pritaikymo beveik nekyla jokių problemų, lietuvių skalikas jau tapo universaliu medžiokliniu šunimi.

„Akivaizdu, kad nacionalinei šunų veislei stiprinti ir siekti jos oficialaus pripažinimo reikia sutelktų šios veislės entuziastų ir Lietuvos kinologų draugijos pastangų. Šia linkme, nors ir ne taip sparčiai, kaip norėtųsi, jau einama“, – sakė Mokymo centro koordinatorė Jonaistė Jusionytė.

Daugiau lietuvių skalikų pamatyti ir pabendrauti su jų veisėjais galėsite gruodžio 15-16 d. Vilniuje, Litexpo rūmuose vyksiančiose dviejose tarptautinėse šunų parodose.

M.Milinavičius atsakys į jums rūpimus klausimus e.paštu: mili.mantas@gmail.com