2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Šunys lankėsi Vaiko raidos centre

Mokymo centras, pasitelkęs savanorius su šunimis, vėl apsilankė švietimo įstaigoje.

 

2012 m. spalio 29 dieną LKD Mokymo centro savanoriai su švietimo projektų koordinatore Jonaiste Jusionyte lankėsi VŠį Vilniaus Universiteto ligoninės Santariškių klinikų filialo Vaikų ligoninės Vaiko raidos centre, įsikūrusiame Vytauto gatvėje, sostinės Žvėryno mikrorajone.

Šiame Vaiko raidos centre lankosi vaikai, turintys elgesio bei emocinių problemų (hiperaktyvūs, turintys įvairių baimių, kamuojami nepagrįsto nerimo, agresijos ir pan.); taip pat ir tie vaikai, kurie turi raidos sutrikimų (motorikos, kalbos ir bendravimo sutrikimai, protinis atsilikimas ir pan.).

Šunų mylėtojai Vaiko raidos centre yra svečiavęsi ir anksčiau.

Šį kartą atvykti su šunimis ir pravesti užsiėmimą vaikams pakvietė centro darbuotoja Ieva Žvinienė.

LKD Mokymo centro savanoriai į Vaiko raidos centrą nuvyko su trimis auksaspalviais retriveriais (žr. nuotrauką).

Šios veislės šunys jau tapo „etatiniais“ panašių renginių dalyviais – su auksaspalviais retriveriais, kurie yra labai paklusnūs, draugiški žmonėms,  kantrūs ir lengvai prisitaikantys prie situacijos, ir galima vesti tokio pobūdžio užsiėmimus ir ypač, jei tai daroma su emocinių problemų turinčiais vaikais.

Susitikime dalyvavo auksaspalviai retriveriai: Tres Jolie Oligarchia – 7 metų, Guta Herkus – 8 metų, Gilija Guilty Gambler – 4 metų, kurių savininkai yra Daiva ir Darius Kvedarai.

Raidos centro vaikams buvo sudaryta galimybė laisvai bendrauti su šunimis: paglostyti, susipažinti, pakalbinti.

Kadangi tai buvo įvairaus amžiaus ir nevienodų raidos sutrikimų turintys vaikai, užsiėmimui buvo pasirinkta nesudėtinga tema – „Pirmoji pažintis su gyvūnu“.

Tačiau, pasak užsiėmime dalyvavusios LKD Mokymo centro savanorės Rūtos Šukytės, tai nebuvo taip paprasta, kaip gali pasirodyti.

Vaikų emocinė būsena, pamačius šunis, buvo labai skirtinga, ne visada prognozuojama, todėl savanoriai sako, kad ateityje tokiems užsiėmimams reikia ruoštis dar atsakingiau.