2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Jaunieji kinologai įgyja patirties

Jaunųjų kinologų studijos (JKS) savanoriai naudingai praleidžia savo laisvalaikį ir įgyja naujos patirties.

 

Šią vasarą Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro JKS  savanoriai su savo šunimis du kartus lankėsi Lietuvos Jaunųjų ugniagesių sąjungos (LJUS) organizuotoje jaunimo stovykloje Vilniaus rajone.

Užsimezgusi draugystė tęsiasi – šį kartą jaunuosius šunų mylėtojus pas save į svečius pasikvietė Lietuvos jaunųjų ugniagesių sąjungos atstovai.

Liepos 13-ąją Mokymo centro Jaunųjų kinologų studijos savanorės Karolina ir Evelina Podvorskytės, Justė Nutautaitė, Rusnė Tamošaitytė ir Margarita Vaisova turėjo galimybę sudalyvauti Lietuvos Jaunųjų ugniagesių sąjungos surengtoje dienos stovykloje.

Ši jaunimo dienos stovykla vyko Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos 3-iojoje komandoje Ateities gatvėje Vilniuje.

Diena su priešgaisrinės tarnybos specialistais JKS savanorėms prabėgo greitai ir labai naudingai.

Iš pradžių LJUS prezidentas Romualdas Kazlauskas ir LJUS sekretorė Laima Žemaitytė papasakojo jauniesiems kinologams apie ugniagesių darbą, pasiekimus įvairiose ugniagesių varžybose, aprodė gaisrinės patalpas ir net leido nusileisti ugniagesių stulpu. Vėliau prasidėjo praktinė jaunimo dienos stovyklos dalis.

Išklausę svarbiausių priešgaisrinės saugos taisyklių, jaunieji kinologai patys pabandė gesinti ugnį gesintuvu bei nedegiu audeklu.

Stovykloje ugniagesiai imitavo ir „sprogimą“, kuris įvyko dėl bandymo vandeniu gesinti puode užvirusį aliejų. Tai buvo išties įdomus reginys.

Vėliau visi stovyklos dalyviai galėjo pasivažinėti gaisrinės mašina, sudalyvauti linksmose estafetėse ir pasidalinti įspūdžiais su kitais stovyklos dalyviais, vaišindamiesi arbata, saldumynais.

JKS savanorė Rusnė Tamošaitytė papasakojo stovyklautojams apie Lietuvos kinologų draugijos bei naujo jos padalinio – Mokymo centro ir Jaunųjų kinologų studijos veiklą, atsakė į stovyklautojų klausimus apie tarnybinius šunis ir kt.

Diena, praleista naujoje aplinkoje, buvo įdomi. Jaunieji kinologai sakė, jog patirti įspūdžiai įsimins ilgam, kad tikrai visam gyvenimui jie įsidėmėjo saugaus elgesio su ugnimi taisykles.

JKS savanorės Rusnės Tamošaitytės nuotr.