2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Europos Parlamentas – už šunų ženklinimą

Europos Parlamentas (EP) 2012 m. liepos 4 d. patvirtinto dvi svarbias rezoliucijas, susijusias su gyvūnų gerove. 

Vienoje jų raginama priimti vieningą Europos gyvūnų gerovės įstatymą. Šis įstatymas naminių gyvūnų augintojus, savininkus ir prižiūrėtojus labiau įpareigotų rūpintis gyvūnais.

Taip pat buvo pasiūlyta ir pritarta rezoliucijai dėl privalomo šunų ir kačių ženklinimo mikroschemomis ir vieningo jų registravimo.

Europos Parlamentui pateiktas ES gyvūnų gerovės įstatymas tarsi apibendrina ir išplečia dabar galiojančius su gyvūnų gerove susijusius ES šalių narių teisės aktus. Šis gyvūnų gerovės įstatymas turėtų būti taikomas visiems naminiams gyvūnams.

Europos Parlamento nariai paragino „Garantuoti, kad už gyvūnų gerovės Europos S1jungoje taisyklių pažeidimus būtų baudžiama veiksmingai ir proporcingai”.

ES šalims narėms rekomenduojama įdarbinti daugiau gyvūnų gerovės inspektorių, taip pat planuojama ES Maisto ir veterinarijos tarnybai skirti daugiau lėšų gyvūnų gerovės klausimams spręsti.

Labai svarbu tai, kad europarlamentarai paragino Europos Komisiją ES teisės aktais numatyti vieningas naminių gyvūnų augintinių ir beglobių gyvūnų identifikavimo bei registravimo taisykles.

Taip pat būtina sukurti bendrą benamių gyvūnų valdymo strategiją (kastravimas ir sterilizavimas, vakcinavimas ir kt. programos).

Europarlamentarai taip pat paragino ES šalis nares ratifikuoti Europos konvenciją dėl gyvūnų augintinių apsaugos (Lietuvoje ši Konvencija ratifikuota – Red.), patvirtinti šunų skaičiaus kontrolės bei kovos su žiauriu elgesiu bei smurtu prieš gyvūnus įstatymus.

http://www.europarl.europa.eu/news/en/pressroom/content/20120703IPR48251/html/Animal-welfare-MEPs-call-for-crackdown-on-offenders-to-protect-public-health

Svetlanos Valujevos nuotr.