2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Mokymo centras tęsia bendradarbiavimą

Kinologai vėl lankėsi „Jaunųjų gelbėtojų“ stovykloje ir pravedė praktinį seminarą.

 

Birželio 24-29 dienomis Ugniagesių gelbėtojų poligone Valčiūnuose, Vilniaus rajone, buvo organizuota „Jaunųjų gelbėtojų‘ 2012“ stovyklos antroji pamaina.

Čia stovyklavo 12-16 metų vaikai, kurie susipažino su pirminėmis ugnies gesinimo priemonėmis, pirmąja medicinos pagalba, alpinizmo pagrindais.

Vaikai į stovyklą Valčiūnuose atvyko norėdami sustiprinti savo fizinį pasirengimą, išbandyti gyvenimą palapinėse, susirasti draugų, bendraminčių.

Kaip ir pirmoje stovyklautojų pamainoje, taip ir šį kartą į stovyklos darbotvarkę buvo įtrauktas praktinis kinologų seminaras „Pirmasis kontaktas“, kurį vedė LKD Mokymo centro savanoriai.

Į stovyklą jie atsigabeno savo augintinius – tris auksaspalvius retriverius, Smiltę, Rojų ir Arą.

Mokymo centro koordinatorė Jonaistė Jusionytė sakė, kad praktinio seminaro „Pirmasis kontaktas“ metu supažindino stovyklautojus su svarbiausiomis saugaus bendravimo su šunimis taisyklėmis.

„Akcentavau pagrindinius bendravimo su gyvūnu principus. Pademonstravau, kaip turi būti prieinama prie šuns, kaip elgiamasi pirmojo kontakto metu ir ko galima tikėtis iš gyvūno. Vaikai turi žinoti, kokios traumos gresia ar kiti nelaimingi atsitikimai gali įvykti, jeigu nepaisoma šių taisyklių. Tuo pačiu pabrėžiau gyvūnų globos nuostatas: ne vien žmogus, bet ir gyvūnas turi jaustis saugiai. Visada reikia paisyti gyvūnų gerovės. Šunų elgsenos, auklėjimo, priežiūros temų yra daugybė, todėl vaikai uždavė daug klausimų, ir, be abejo, suspėjome atsakyti tik į nedidelę jų dalį. Tokie susitikimai – nesvarbu, ar tai būtų paskaitos, ar praktiniai seminarai – labai reikalingi. Vaikams ir jaunimui jie ne tik malonūs, bet ir labai naudingi“.

Jonaistės Jusionytės nuotr.