2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Kinologai – jauniesiems stovyklautojams

 

LKD Mokymo centro savanoriai lankėsi pas jaunuosius ugniagesius.

Labradoro retriveris Badis ir du auksaspalviai retriveriai – Smiltė ir Bruno birželio 20 dieną tapo „mokytojais“.

Jie kartu su Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro savanoriais dalyvavo Jaunųjų ugniagesių stovyklos seminare „Pirmasis kontaktas“.

Stovyklos vadovės Laimos Žemaitytės nuomone, šis praktinis seminaras su šunimis stovyklos vaikų buvo labai laukiamas ir, tikėtina, jis nebus paskutinis – gražus bendradarbiavimas bus tęsiamas.

Mokymo centro savanoriai pažadėjo, kad jie atvyks ir į antrą stovyklos pamainą birželio 27-ąją.

„Seminaro metu pristatėme programą „Pirmasis kontaktas“: aiškinome ir rodėme, kaip saugiai susipažinti su šunimi, kokių klaidų vengti, kaip elgtis įvairiose situacijose, – pasakojo LKD Mokymo centro koordinatorė Jonaistė Jusionytė. – Labai dažnai vaikai, pirmo impulso pagauti,  labai norėdami susidraugauti su gyvūnu, pernelyg entuziastingai puola prie nepažįstamo šuns. Dažniausiai jie nemoka „perskaityti“ šuns kūno kalbos, gyvūno siunčiamų ženklų, todėl pasitaiko nesusipratimų ir net nelaimingų atsitikimų“.

Kinologai parodė vaikams, kaip galima glostyti šunį, kaip reikia elgtis žaidžiant su šunimi, ką daryti pamačius keistai besielgiantį ar sužeistą gyvūną. Buvo kalbėta apie šeimininko atsakomybę, mūsų augintinių gerovę bei vis dar pasitaikantį žiaurų elgesį su gyvūnais.

Jaunieji ugniagesiai sudalyvavo kinologų parengtoje viktorinoje ir gavo Mokymo centro atminimo dovanėlių. Taip pat jiems buvo padovanotos edukacinės knygelės „Rūpestingas šuns savininkas“. Vaikai kartu su kinologais trumpai aptarė šių knygelių turinį.

Susitikimo pabaigoje visi galėjo pažaisti, pabendrauti su keturkojais „mokytojais“.

Į klausimą, kodėl šiam seminarui buvo pasirinkti retriverių veislės šunys, Mokymo centro savanoriai atsakė, kad retriverių taikus būdas, santūrumas ir visada prognozuojamas elgesys kaip tik idealiai tinka įvairioms edukacinėms programoms, o ypač – susitikimams su vaikais.

Susitikimas vyko lauke, Ugniagesių mokyklos poligone, įsikūrusiame Valčiūnuose, netoli Juodšilių (Vilniaus r.).

Jaunųjų ugniagesių stovykla: http://www.ljus.lt/jaunasis-gelbetojas-2012

Dieninė stovykla: http://www.ljus.lt/wp-content/uploads/2012/05/dienine_stovykla_interp.pdf

J.Jusionytės nuotr.