2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

LKMS švenčia veiklos 25-metį

Lietuvos kinologų mėgėjų sąjunga (LKMS) mini savo veiklos 25-metį.

Šis Kaune veikiantis šunų mylėtojų klubas yra seniausias Lietuvos kinologų draugijos klubas. Jis buvo įkurtas 1987-aisiais metais.

Klubo kūrimas iki oficialaus jo įteisinimo buvo laikomas didžiausioje paslaptyje, kadangi tais laikais steigti šunų mylėtojų klubą buvo tolygu priešintis sovietinei tvarkai (kinologija priklausė sukarintam DOSAAF‘ui).

Tuomet oficialiai buvo pripažįstama tik 10 tarnybinių šunų veislių. Vienintelė galimybė įsigyti kitos veislės šuniuką buvo ieškoti jo Sovietų Sąjungoje, pasitelkus ryšius ir kitas gudrybes.

Pažintys su to meto didžiųjų Rusijos klubų vadovais atvėrė kelius šunų veislių įvairovei Lietuvoje. Šiek tiek vėliau atsirado galimybių bendradarbiauti su Lenkijos kinologų organizacijomis, o atkūrus Lietuvos Nepriklausomybę, mūsų šalies kinologams atsivėrė visas pasaulis.

Lietuvos kinologų mėgėjų sąjunga plėtėsi ir stiprėjo. Ji išaugino keturis pirmuosius tarptautinės kategorijos šunų ekspertus, kurie buvo patvirtinti Tarptautinės kinologų Federacijos (FCI). Dabar mūsų ekspertai teisėjauja ne tik Lietuvos, užsienio parodose, bet ir Europos bei pasaulio čempionatuose.

Prie LKMS buvo įkurta Agility sekcija, veikia dresūros aikštelė, kurioje dirba oficialūs LKD dresuotojai.

Šiuo metu LKMS vienija virš 200 narių, auginančių populiarių ir labai retų veislių šunis. Dauguma veislynų yra registruoti FCI, sėkmingas jų darbas įvertintas ne tik Lietuvoje.

Daug klubo narių augintinių yra iškovoję garbingus titulus – pradedant nuo parodos jaunimo nugalėtojo, geriausio veislės atstovo, Lietuvos, Baltijos, tarptautinio čempiono ir baigiant Europos ir Pasaulio čempionų titulais.

Netrukus, birželio 2-3 d., LKMS organizuos dvi CAC parodas: „Kauno vasara‘2012“ ir „LKMS taurė‘2012“, kurios vyks vaizdingoje vietoje netoli Kauno, „Visuomenės harmonizavimo parke“. Šių parodų metu ir bus iškilmingai pažymėtas LKMS 25 metų veiklos jubiliejus.

Kinologų bendruomenė nuoširdžiai sveikina kolegas!