2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

LKD Mokymo centro programa parodose

Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centras ir Jaunųjų kinologų studija (JKS) tarptautinių šunų parodų metu organizavo pramoginę švietėjišką programą ŠUNYS – ŽMONĖMS.

Programa vyko tarptautinių šunų parodų metu LITEXPO parodų centre.

Žiūrovai ir parodos dalyviai puikiai įvertino KLUBŲ ALĖJĄ bei klubų parengtas programas. Įsiminė Berno zenenhundų, Niūfaundlendų ir landsyrų, Biglių, Čekoslovakų vilkšunių mylėtojų klubų pasirodymai.

Parodą labai pagyvino Prienų meno mokyklos jaunųjų dailininkų paroda, net 28 darbai buvo eksponuoti galerijoje tarp salių. Piešinių tema, be abejo, buvo šunys.

JKS nariai pristatė visuomenei socialinį projektą „Atsakingas šeimininkas“: su fotoaparatais jie vaikštinėjo po įvairius sostinės mikrorajonus ir paveikslavo neatsakingų šeimininkų augintinių paliktas krūveles, prieš tai jas pažymėję įsmeigta vėliavėle. Galime nuraminti: švarių vietų Vilniuje dar daug…

Programos ŠUNYS – ŽMONĖMS metu pasirodė terapiniai šunys iš Latvijos, vilniečiai Agility mėgėjai supažindino su šios šunų sporto šakos pradžiamoksliu.

Įvyko ėdriausio šuns konkursas (šunys degustavo Eukanuba).

Veikė „Menų kalvė“, kur patys mažiausieji galėjo piešti ir čia pat eksponuoti savo kūrinėlius.

Lankytojus domino ir „Linkėjimų galerija“ – ant iš anksto iškabintų spalvingų lapų jie rašė linkėjimus savo augintiniams.

Renginio aplinką labai pagyvino JKS narių karpiniai: šuniukų figūrėlės ir kauliukai. Šiems Kalėdiniams papuošimams parengti jaunieji kinologai sugaišo ne vieną dieną.

„Mokymo centro“  renginiais siekėme parodyti visuomenei, kokia įvairialypė ir įdomi gali būti kinologinė veikla. Propaguojame atsakingą šunininkystę, supažindinome parodos lankytojus su šunų veislėmis, priežiūra“, – pasibaigus renginiams sakė MC koordinatorė Jonaistė Jusionytė.

J.Jusionytės nuotr.