2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Lietuvių sėkmė Pasaulinėje parodoje

Balandžio 30 – gegužės 3 d. Šanchajuje, Kinijoje, įvyko 2019 m. Pasaulinė šunų paroda.

 

Pasaulinėje parodoje puikiai sekėsi Lietuvos atstovams.

Garbanotasis bišonas TAURO MISOKO tapo 2019 m. Pasaulio šunų nugalėtoju, o FCI 9 grupės gražiausių šunų rinkimuose užėmė 8 vietą. Į savo laimėjimų sąrašą šis šuo „įsirašė“ ir Kinijos čempiono titulą.

Maltos bišonas TAURO ADRIJANA tapo Jaunimo nugalėtoju ir Kinijos jaunimo čempionu.

Garbanotasis bišonas TAURO HEKTORAS taip pat laimėjo Jaunimo nugalėtojo titulą, o Jaunimo grupės gražiausių šunų rinkimuose užėmė 3 vietą.

Garbanotasis bišonas Tauro Riccota – Pasaulio vicečempionas.

Maltos bišonas Tauro Morella – Pasaulio vicečempionas ir Kinijos čempionas.

Maltos bišonas Star Funny Ladys Winning star – Pasaulio vicečempionas.

Garbanotasis bišonas Tauro Karaman užėmė antrąją vietą mažylių klasėje.

Veislynų konkurse „Tauro kennel“ buvo ketvirtas, o porų konkurse šio veislyno garbanotieji bišonai taip pat laimėjo 4 vietą.

Garbanotųjų bišonų savininkai – kauniečiai Janita Janušauskaitė-Plungė ir Tautvydas Cinelis, o Maltos bišonų – Janita Janušauskaitė-Plungė ir Kamilė Ausmanė.

Juodos spalvos cvergšnauceris YULI CEASAR SILVER RAINBOW – Pasaulio jaunimo nugalėtojas, geriausias veislės atstovas, Junior BIG-3, BIG-4, šuns savininkai – Diana ir Mindaugas Jurkuvėnai.

Parodoje puikiai sekėsi ir Lietuvos jaunosioms vedlėms – Austėjai Šulcaitei ir Miglei Kazėnaitei, jos pateko į geriausių pasaulio jaunųjų vedlių dešimtuką.

Pasaulinė šunų paroda šįkart nesutraukė daugybės dalyvių, daug ką lėmė didelis atstumas, sudėtingas šunų gabenimas, kitos dalyvavimą sunkinančios aplinkybės. Turbūt pirmą kartą taip atsitiko, kad į Pasaulinę šunų parodą buvo registruota tik 7 720 šunų (170 veislių).

Kitais metais balandžio 23-26 d. Pasaulinė šunų paroda vyks Madride, Ispanijoje.

Gražiausiu 2019 metų pasaulio šunimi tapo valų korgis pembrukas REALLINE FINAL BOSS, antrąją vietą pelnė amerikiečių Stafordšyro terjeras KARBALLIDO STAFFS MAMBO GOLDEN LEGEND, trečiąją – rusų kurtas SOLOVYEV TALISMAN FOR GRAN VENCEDOR, ketvirtąją – standartinis pudelis BRIARSIDE TG ALL ABOUT VEDA.

Kviečiame Lietuvos kinologus, dalyvavusius Pasaulinėje šunų parodoje Kinijoje, atsiųsti informaciją apie savo pasiekimus e.paštu lkd.press@gmail.com.

,