2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Atsakingo šeimininko akademija Marijampolėje

„Mes esame atsakingi už tuos, kuriuos prisijaukinome“, šiais Antuano de Sent-Egziuperi žodžiais VšĮ šunų dresūros mokyklos „Komanda“ vadovas Liutauras Sinkevičius pasveikino „Atsakingo šeimininko akademijos“ klausytojus.

 

Jis pabrėžė, kad šioje Marijampolės savivaldybės salėje susirinko atsakingi žmonės, atsakingi šeimininkai, kuriems rūpi jų augintiniai, jiems ne vis vien gyvūnų likimai.

Penkių nemokamų paskaitų ciklas prasidėjo kovo 27 d., o pirmojoje paskaitoje buvo kalbama apie vieną atsakingiausių momentų – šuns pasirinkimą.

Kaip išsirinkti tinkamiausią? Ką reikia žinoti prieš įsigyjant šunį? Kas svarbu renkantis veislinį arba neveislinį augintinį? Kur galima įsigyti šunį? Kaip paruošti namus ir kas svarbiausia pirmosiomis dienomis?

Buvo malonu, kad klausytojai aktyviai dalyvavo paskaitoje, užsimezgė diskusija, į kurią įsitraukė ir Marijampolės TDŠ klubo „Draugas“ prezidentė Neringa Sajauskaitė Juknevičienė.

Lektoriai stengėsi kuo išsamiau atsakyti į klausimus, o jų buvo nesuskaičiuojama galybė. Nei organizatoriai, nei dalyviai net nepastebėjo, kaip prabėgo net pora pirmosios paskaitos valandų.

O pasibaigus paskaitai pirmiausiA, ką teko išgirsti: „Labai laukiame kito antradienio“.

Šie žodžiai gražiai įprasmino prasidėjusį bendrą Lietuvos kinologų draugijos ir VšĮ šunų dresūros mokyklos „Komanda“ socialinį projektą.

Priminsime, kad analogiški projektai, bendradarbiaujant su vietos savivaldybėmis, vyko arba vyksta Kaune, Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

Balandžio 3 d. į antrąją paskaitą „Atsakingo šeimininko akademijoje“ marijampoliečiai pradėjo rinktis gerokai anksčiau.

Liutauras Sinkevičius pasidžiaugė, kad klausytojų gretos gausėja, o garsas apie akademiją sklinda vis labiau ir pristatė paskaitos lektorę – veterinarijos klinikos „Aisneta“ veterinarijos gydytoją Valeriją Makrickienę.

Lektorės profesija jau iš anksto „sufleravo“ paskaitos temą – veterinarinė ir kasdienė šuns priežiūra.

Veterinarijos specialistė V.Makrickienė kalbėjo profesionaliai, konkrečiai, pateikė daug praktinių pavyzdžių, kad klausytojams neliktų neaiškumų.

Net nepastebėjome, kaip valandos paskaita išaugo į poros valandų šiltą, įdomią, labai vertingą diskusiją.

Marijampolės šunų mylėtojų laukia dar trys įdomios paskaitos.

Akademija savo veiklą baigs balandžio 24 d., kuomet klausytojams bus įteikti atsakingų šeimininkų pažymėjimai.

Socialinį švietimo projektą „Atsakingo šeimininko akademija“ remia Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, Lietuvos smulkiųjų gyvūnų veterinarijos gydytojų asociacija ir didžiausias zoologijos prekių parduotuvių tinklas „Kika“.

Organizatorių informacija ir nuotr.