2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Vedliai jau pasitinka Naujuosius…

Baigiantis metams Jaunųjų vedlių klubas (JVK) sveikina savo narius ir džiaugiasi jų laimėjimais.

 

Taip buvo ir šįkart – tarptautinėje šunų parodoje „Vilniaus žiema 2017“ kongresų ir parodų centre Litexpo įvyko Jaunųjų vedlių čempionatas ir vedlių klubo iškilmės.

Į čempionatą užsiregistravo 45 jaunieji vedliai, jiems teisėjavo tarptautinė ekspertė Zuzana Verstovsek-Matakovic iš Kroatijos.

Visus metus mūsų vedliai dalyvavo šunų parodose ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Ir labai dažnai šiose parodose jie buvo tarp lyderių.

Patys geriausi, vedlių konkursuose surinkę daugiausiai įskaitinių taškų, ateinančiais metais atstovaus Lietuvos vedliams prestižinėse šunų parodose.

Miglė Kazėnaitė – Europos šunų čempionate Kielcuose (Lenkija), Laura Povilaitytė – Pasaulinėje šunų parodoje Amsterdame (Olandija), Vakarė Daunaravičiūtė – Cruft‘s, Birmingeme (Didžioji Britanija).

„Kai mūsų šeima nusipirko biglių veislės šuniuką Bigį, „gimė“ naujas visos šeimos hobis“, – atlėgus šventiniam jauduliui, prisiminimais dalijosi geriausia 2017 m. jaunoji vedlė Vakarė Daunaravičiūtė.

Pirmosios Vakarės pamokos, kaip parodoje demonstruoti šunį, prasidėjo labai smagiai – vasarą sode, o pirmoji jos „trenerė“ buvo sesuo Austėja, tuo metu jau lankiusi jaunųjų vedlių mokyklą.

Vakarė sako, kad nuo 8 metų ir ji pradėjo mokytis Jaunųjų vedlių mokykloje pas trenerę Dianą Jurkuvėnienę ir netrukus ėmė sėkmingai dalyvauti jaunųjų vedlių konkursuose: „Įgijusi patirties, pradėjau demonstruoti įvairių veislių šunis, o šiuo metu daugiausia dėmesio skiriu dekoratyvinių šunų veislių gražuoliams – vokiečių nykštukiniams špicams, Maltos bišonams bei garbanotiesiems bišonams“.

Užsiėmimai su šunimis užima didžiąją vilnietės moksleivės laisvalaikio dalį, bet mergina skiria laiko ir kitoms veikloms: yra mokyklos tarybos narė, papildomai gilina anglų kalbos žinias, skiria laiko draugams.

Pasak Vakarės, sėkmingiausia jos paroda – šiųmetinė Pasaulinė šunų paroda Leipcige, Vokietijoje, kur ji atstovavo Lietuvos vedliams ir pateko į geriausių pasaulio vedlių dešimtuką.

„Šiandien išsipildė dar viena mano svajonė – ateinantį kovą ne tik apsilankysiu, bet ir dalyvausiu vienoje didžiausių pasaulyje šunų parodų, Cruft’s. Tikiuosi sėkmės, bet tam jau šiandien turiu pradėti ruoštis“, – ateinančių metų planais dalijosi Vakarė.

Gruodžio 16 d. Jaunųjų vedlių čempionate nugalėjo: jaunesniojoje grupėje (7-9 metų vedliai) – Ema Stravinskaitė, konkurso finale ji buvo trečia; viduriniojoje grupėje (10-13 metų) – Austėja Šulcaitė, finale ji buvo pirma;  vyresniojoje grupėje (14-17 metų) – Miglė Kazėnaitė, finale laimėjusi antrąją vietą.

Suaugusių vedlių konkurse nugalėjo vilnietė Goda Šulcaitė.

Lietuvos kinologų draugija linki jauniesiems vedliams neblėstančios meilės šunims, jaunatviško ryžto ir sėkmės!

St. Barausko ir V. Daunaravičiūtės asm. nuotr.


2017 12 16