2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Lietuvos šunų sėkmė 17-oje „bul“ parodoje

Liepos 9 dieną Lietuvos šunys puikiai pasirodė specializuotoje „bul“ tipo šunų parodoje kaimyninėje Lenkijoje.

 

Vasara parodose dalyvaujantiems šunims ir jų šeimininkams, kitaip negu daugeliui,  ne atostogų metas, o pats darbymetis, kadangi šiltąjį metų laiką galime vadinti tikruoju parodų sezonu.

Kiekvienam savo šunų veislės mylėtojui smagiausia dalyvauti specializuotose parodose, kuriose galima susitikti daug tos pačios veislės šunų, pabendrauti su veisėjais bei augintojais, pasidalinti patirtimi. Dažnai tokiose parodose būna milžiniška konkurencija – veisėjai gali įsitikinti, kaip bendrame kontekste atrodo jų šunys, įvertinti savo bei kitų nuveiktą darbą.

Į būtent tokią, jau 17-tą kartą organizuotą, „bul“ tipo terjerų klubo parodą liepos 9 d. nuvyko bulterjerų mylėtojai iš Lietuvos. Jie sėkmingai pristatė net 10 šunų ir namo parsivežė visą puokštę puikių apdovanojimų.

Paroda buvo skirta žymaus Stafordšyro bulterjerų veislės entuziasto, veisėjo ir puoselėtojo Alec Waters atminimui.

Todėl nenuostabu, kad geriausiu parodos šunimi tapo Stafordšyro bulterjeras Glimmer Man Domidar Dogs iš Čekijos, kuris po ilgų teisėjų diskusijų ir svarstymų laimėjo prieš nykštukinę bulterjerę Incredible Eos Tanagros iš Lietuvos. Šios puikios kalytės savininkė – kaunietė Renata Černyš.

Verta paminėti, kad 2016 metais Incredible Eos Tanagros panašioje parodoje „Buliada“ iškovojo jaunimo BIS 1 vietą.

Šiais metais organizatoriai sulaukė rekordinio dalyvių susidomėjimo – užregistruoti 66 amerikiečių Stafordšyro terjerai, 120 standartinių bulterjerų, 79 nykštukiniai bulterjerai ir 92 Stafordšyro bulterjerai.

Daugiausiai dalyvių buvo iš Lenkijos, paroda sulaukė svečių ir iš Ispanijos, Rusijos, Baltarusijos, Slovakijos, Airijos, Ukrainos, Prancūzijos, Italijos, Čekijos, JAV, Norvegijos ir Lietuvos.

Šunys buvo suskirstyti į 6 ringus.

Parodoje teisėjavo žinomi šių veislių veisėjai. Nykštukinius bulterjerus vertino Elaine Clark (Didžioji Britanija, veislynas „Grandopera“), standartinius bultrjerus – Dominic Clark (Didžioji Britanija, veislynas „Grandopera“) ir Darren Blakeley (Didžioji Britanija, veislynas „Dazlin“), Stafordšyro bulterjerus -  Dave Lee (Didžioji Britanija, veislynas „Socksdown“) ir Mark Davies (Didžioji Britanija, veislynas „Sebsonic“), Amerikiečių Stafordšyro terjerus – Patrik Cederlöf (Švedija, veislynas „Zican‘s“).

Gražiausius parodos šunis rinko visi šeši teisėjai.

Paroda buvo labai profesionaliai suorganizuota, tvyrojo draugiška atmosfera, žavėjo puikus teisėjų darbas. Maloniai nustebino prizų originalumas, gausa ir kokybė.

Galima paminėti tik vieną trūkumą, į kurį organizatoriai neatkreipė dėmesio ir praėjusiais metais – stadiono, kuriame vyko paroda, danga buvo išklota dirbtine žole, kuri, įpusėjus parodai, įkaito ir degino šunų pėdas, todėl šunis teko demonstruoti ant šlapių paklotų. Organizatoriai atsiprašė ir pažadėjo kitoje parodoje tuo būtinai pasirūpinti.

Tiek pirmą kartą atvykusiems, tiek nuolatiniams dalyviams šis renginys paliko daug nuostabių atsiminimų, juk ne kiekvienoje parodoje tenka varžytis su tiek daug stiprių konkurentų.

Tikimės, kad Lietuvos „bul“ tipo šunys ir kitąmet džiugins mus puikiais rezultatais, o prie standartinių ir nykštukinių bulterjerų prisijungs amerikiečių Stafordšyro terjerai bei Stafordšyro bulterjerai.

Lukrecija Petkutė-Dailydienė