2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Taksų lenktynės: per 25 sekundes 120 metrų distancija

Ar esate matę, kaip į lenktynių trasą išlekia maži trumpakojai taksiukai? Tikriausiai, ne…

 

Tokiu reginiu liepos 9 dieną buvo galima  gėrėtis Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse, kur pirmą kartą startavo „Taksų lenktynės 2017“.

Jos vyko kartu su Lietuvos taksų mylėtojų klubo specializuota paroda.

Lenktynių metu netrūko sportinio azarto ir geros nuotaikos: tiek taksams, tiek ne mažiau atkakliems šunų šeimininkams tai buvo rimtas iššūkis.

Pirmąsias tris vietas pasidalijo trumpaplaukiai taksai – Gilė, kurios šeimininkė Asta Bugušinskaitė; Rumba, Vilmos Jatuzytės augintinė ir Super Fancy Sky Marselio Kompanija, Rasos Degutytės taksas.

Prie starto linijos stojo ir savo kojų miklumą išbandė net 23 įvairaus dydžio ir plauko taksiukai. Ir nors dauguma jų pirmą kartą dalyvavo tokio pobūdžio rungtyje, tačiau beveik visi sėkmingai įveikė trasą.

Varžybos buvo organizuotos lure kursing’o, arba jauko persekiojimo, stiliumi. Joms dirigavo tikras šunų mylėtojas Arvydas Pauliukas.

Svečių teisėmis lenktynėse pasirodė ir du afganų kurtai, atvykę, kaip ir priklauso tokio rango šunims, kabrioletu…

Kadangi tokia rungtis surengta pirmą kartą, taksų šeimininkams buvo leista imtis įvairiausių gudrybių: vieni prie jauko rišo šuns pamėgtus žaisliukus, kiti – skaniukus ar net tikro kailio skiautę. Buvo šeimininkų, kurie lėkė kartu su savo taksais, visaip ragindami keturkojus sportininkus greičiau vytis jauką.

Ir nors taksiukai – žemaūgiai, tačiau net 10 jų 120 metrų trasą įveikė per mažiau nei 25 sekundes, o greičiausiai taksytei Gilei trasa „pakluso“ per 18 sekundžių!

LTMK informacija
Lino Vaicekausko nuotr.