2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Vakarieniavo su mylimais augintiniais

Balandžio 24-osios vakare viena Vilniaus senamiesčio kavinių skambėjo nuo amsėjimo, kojyčių trepsėjimo ir kalbų.

 

Lietuvos kinologų draugija ir VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ (GGI) antrą kartą kvietė švęsti visuotinę Šuns dieną.

Į bene pirmą kartą Lietuvoje organizuotą vakarienę su šunimis susirinko apie dvidešimt keturkojų ir jų šeimininkų.

Renginys „Maistas. Pokalbiai. Šunys“ vyko salotų bare „Mano guru“. Dauguma šunų – buvę gyvūnų prieglaudų gyventojai, radę naujus namus ir gavę galimybę pradėti naują laimingą gyvenimą.

Vakaro svečiai vaišinosi Mars Lietuva dovanomis ir dalijosi savo augintinių istorijomis: apie tai, kaip šuneliai atsirado jų namuose, kaip drauge pavyko įveikti visus sunkumus ir apie tai, kokią laimę gali atnešti į namus priglaustas gyvūnas.

Pasakojusieji laimingas istorijas – vieni iš daugelio GGI projekto nebrisius.lt dalyvių.

Buvo pristatytas ir dar vienas projektas – „Draugiški Gyvūnams“, vienijantis daugybę kavinių, restoranų, viešbučių, į kuriuos žmonės gali ateiti praleisti laiką bei apsistoti su savo augintiniais.

Tokių draugiškų vietų žemėlapį papildo galerijos, fotostudijos bei treniruočių salės.

Atnaujintame puslapyje www.draugiskigyvunams.lt visi keturkojų mylėtojai, kurie mėgsta keliauti, ilsėtis, leisti laisvalaikį su savo ištikimiausiais draugais, gali rasti didžiausią visų Lietuvoje esančių draugiškų gyvūnams vietų sąrašą – apie 800 keturkojams draugiškų vietų.

Džiugu, kad dalis žmonių jau yra girdėję apie galimybę vis daugiau vietų aplankyti su šunimis.

Kiti apie tai sužinojo būtent šio projekto pagalba.

Šiais metais Šuns dienos moto buvo „Kolega“ šuo – pozityvas darbe“. Taigi tą vakarą salotų bare gyvūnų augintojai kalbėjosi ir apie darbdavių požiūrį į gyvūnus darbe.

Nors Lietuvoje tokia praktika dar nėra labai populiari, situacija po truputį keičiasi. Vadovams sutikus nors kartą leisti atsivesti keturkojį į darbą, gana dažnai jis tampa nuolatiniu įstaigos lankytoju.

Renginio dalyviai dalijosi ir mintimis apie gyvūnų gerovę Lietuvoje bei patirtimi auginant gyvūnus. Ir nors keturkojų salotų baro svečių buvo tikrai daug, visiems pavyko sutarti draugiškai ir išvengti nesusipratimų.

Socialūs ir socializuoti gyvūnai buvo puikiausias pavyzdys, kad viskas – žmogaus rankose.

Elenos Rutkauskaitės nuotr.