2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Panevėžiečiai minėjo ŠUNS DIENĄ

ŠUNS DIENAI paminėti panevėžiečiai turėjo ne vieną galimybę – tik spėk rinktis…

 

Išties smagu, kad ši diena, balandžio 24-oji, suvienijo Lietuvos šunų mylėtojus.

Džiugina ir tai, kad daug šunų dresūros mokyklų šventės dieną arba jos išvakarėse visuomenei nemokamai organizavo pramoginius-edukacinius renginius, atvirų durų valandas bei susitikimus.

Lietuvos kinologija, o ypač šunų dresūros mokyklos, per pastaruosius porą metų vis labiau tobulėjo, perėmė geriausius pozityvios dresūros metodus ir tapo tikrai šiuolaikiškos.

Dresūros mokyklos neraginamos „eina į visuomenę“: rengia edukacinius užsiėmimus vaikų ugdymo įstaigose, organizuoja viešus pasirodymus bendruomenių šventėse – tinkamai pristato socialius ir socializuotus savo šunis.

Šuns diena buvo dar viena – ir tikrai ne paskutinė – proga priminti visuomenei, kokie protingi, socialūs ir patikimi yra mūsų augintiniai – šunys.

„Mes tikime, kad Šuns diena taps vis populiaresnė, ir tai dar labiau sustiprins ryšį tarp šuns ir žmogaus“, – pasibaigus šventiniams renginiams, sakė Panevėžio šunų dresūros mokyklos „Mano lyderis“ atstovas Kęstutis Kizis.

Taigi Panevėžio šunų mylėtojai balandžio 24 dieną, pirmadienį, turėjo daug progų švęsti kartu su šunimis.

Dresūros mokykla „Mano lyderis“ suorganizavo net tris pasirodymus Panevėžio „Žemynos“ progimnazijoje, smagius dresuotų šunų pasirodymus stebėjo 5-8 klasių mokiniai.

Taip pat vyko pramoginis-edukacinis renginys Prekybos centre „Babilonas“ bei šunų pasirodymas miesto širdyje, Laisvės aikštėje.

Šunims, be abejo, tai buvo nemenkas išbandymas, bet, pasak šių renginių organizatorių, jie tikrai pasirūpino šunų poilsiu, gerove ir… šuniškais skanėstais.

O šunys rodė paklusnumo elementus, įspūdingus šuolius į aukštį ir tolį, demonstravo agility elementus, „vagies“ sulaikymą ir net skambiu šūkiu „pristatė“ savo mokyklą.

„Mano lyderis“ nuotr.