2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Molėtuose įvyko terjerų paroda

Gegužės 27 dieną Molėtuose įvyko tradicinė sertifikatinė Lietuvos terjerų mėgėjų klubo paroda.

 

Dalyvių skaičiumi ši paroda viršijo visus mūsų lūkesčius. Nežinia, kas daugiau įtakojo tokį aktyvų dalyvavimą, – ar puikus šansas iškovoti čempiono titulą  per 3 savaitgalio dienas, ar saulėtas oras, ar begalė puikių prizų, kuriuos pagamino savo rankomis mieli rėmėjai – ne tik terjerų klubo nariai.

Esame be galo dėkingi terjerų  (ir ne tik!) mylėtojams, nepagailėjusiems savo laiko, už rankų darbo žaislus, pavadėlius ir kitokią atributiką mūsų parodos dalyvių šunims.

Didžiulį prizinį fondą gausiai papildė mūsų draugai – parodos  dalyviai iš Ukrainos.

Kaip ir kasmet, stengėmės, kad parodoje teisėjautų tik kinologų pasaulyje itin vertinami teisėjai – terjerų veislių specialistai, veisėjai.

Šįkart tai buvo Tarmo Viirtela iš Suomijos ir Bill Leslie iš Airijos.
Parodoje rungėsi beveik 200 šunų – tiek dalyvių neturėjome nuo  2008 metų, kai parodos vykdavo Palangoje, o žodis „krizė“ dar nebuvo žinomas kinologams.

Dalyvių  geografija plati – Latvija, Estija, Suomija, Lenkija, Rusija, Ukraina, Vengrija. Tikrai buvo į ką pažiūrėti, o gal ir šiek tiek pavydėti – šunys buvo puikios formos ir aukštos klasės. Šiek tiek liūdna, jog parodoje dalyvavo vos daugiau nei 20 proc. dalyvių iš Lietuvos. Tačiau išliekame optimistas ir tikimės, jog kitą parodą šis procentas paaugs.

Dėl SUPREME taurės  varžėsi  visų amžiaus grupių BIS konkursų nugalėtojai – gražiausias šuniukas, gražiausias mažylis, gražiausias veteranas, gražiausias jaunimo ir gražiausias suaugusių BIS  šuo.

Šio konkurso finalas vyko gan dramatiškai: aistroms nuraminti teko pakviesti papildomą teisėją. Teisėja iš Rusijos Liudmila Nikitina sudėjo taškus ant „i“ – SUPREME taurė ir didžiulė rozetė iškeliavo į veisėjos Valentinos Popovos namus – ji atiteko  daugkartiniam parodų nugalėtojui škotų terjerui FILISITE BRASH CELEBRATION.

Parodos rezultatai bei nuotraukos bus paskelbtos Lietuvos terjerų mėgėjų klubo svetainėje, o kol kas sveikiname parodos dalyvius bei nugalėtojus ir kviečiame į specializuotą terjerų parodą jau kitais metais. Pažadame nustebinti naujais konkursais ir ne mažesniu priziniu fondu.

LTMK informacija ir nuotr.