2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Artėja Tarptautinės kinologų federacijos šimtmetis

Mažiau nei metai liko iki didelio kinologinio jubiliejaus – Tarptautinės kinologų federacijos (FCI), kurios narė yra ir Lietuvos kinologų draugija, šimtmečio.

Šis jubiliejus bus minimas Prancūzijos sostinėje Paryžiuje, kur 2011 m. liepos 7-10 d. vyks Pasaulinė šunų paroda.

Tarptautinę kinologų federaciją sudaro penki „kinologiniai kontinentai“: Europa, Amerika ir Karibai, Azija ir Ramiojo vandenyno regionas, Artimieji Rytai ir Afrika. Šių kontinentų 83 šalių kinologų organizacijos teisėtų narių arba partnerystės sutarties sąlygomis ir sudaro Tarptautinę kinologų federaciją.

Šaliai atstovauti gali tik viena pagrindinė tos šalies kinologų organizacija. Lietuvos kinologų draugija į FCI buvo priimta prieš 13 metų.

FCI buvo sukurta Vokietijos, Austrijos, Belgijos, Prancūzijos ir Nyderlandų kinologų dėka. Minėtų šalių atstovai nusprendė vienyti savo jėgas, todėl 1911 m. gegužės 22 d. Briuselyje suorganizavo steigiamąjį susirinkimą ir numatė FCI veiklos gaires.

Federacijos būstinė ir dabar tebėra Belgijoje, Thuino mieste. Federacija savo veikloje vartoja anglų, prancūzų, vokiečių ir ispanų kalbas.

Prezidentas – šveicaras Hansas Müler (viešėjo LKD organizuotoje Tarptautinėje šunų parodoje Vilniuje), viceprezidentas – vokietis Hristopheris Habigas.

Kas ketvirtį federacija 4 kalbomis išleidžia iliustruotą leidinį „FCI“, o parodų organizavimo taisykles, įvairius kt. dokumentus bei renginių grafikus skelbia savo tinklapyje: http://www.fci.be/

Informacija apie Pasaulinę parodą: http://www.worlddogshow.fr