2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Nauja šunų vežimo ir tikrinimo tvarka

Nuo 2010 m. liepos 22 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu Nr. 703 įsigaliojo nauja iš trečiųjų šalių nekomerciniais tikslais vežamų gyvūnų vežimo ir tikrinimo tvarka.

LR Muitinės departamentas informuoja, kad siekiant sudaryti sąlygas asmenų su gyvūnais augintiniais vykimui per visus Lietuvos pasienio kontrolės punktus, ankstesnės Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnų funkcijos tikrinti į ES teritoriją įvežamų šunų, kačių ir šeškų identifikaciją ir juos lydinčius dokumentus, perduotos muitinių pareigūnams.

Nuo šiol nekomerciniais tikslais vežami augintiniai, išskyrus kambarinius paukščius, gali keliauti per visus Lietuvos Respublikos muitinės pasienio postus.

Išsami informacija apie reikalavimus iš trečiųjų šalių į Europos Sąjungą įvežamiems gyvūnams bei augintinių vežimo tvarką pasienio kontrolės punktuose – „Valstybės žinios“ Nr. 872010, 2010 07 22.

S.Valujevos nuotr.