2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Zenenhundai ir vėl išeis pasivaikščioti

Zenenhundų mylėtojai su savo šunimis balandžio 18 dieną žygiuos mūsų šalies gatvėmis.

 

Vilniaus, Kauno, Šiaulių ir šiemet prisijungusios Klaipėdos gatvėmis, kaip ir visame pasaulyje, balandžio 18 dieną pasivaikščioti išeis zenenhundų šeimininkai su savo augintiniais.

Pernai prie šios akcijos prisijungė net 87 pasaulio šalys. Lietuvoje tuo pačiu metu pasivaikščioti išėjo 81 Berno zenenhundas.

Šia akcija norima atkreipti visuomenės dėmesį į didėjančią beglobių šunų problemą, skatinti visuomenę atsakingai pagalvoti prieš įsigyjant augintinį.

„Pernai džiaugėmės, kad į prieglaudas nėra patekęs nė vienas beglobis zenenhundas. Tačiau populiarėjant veislei ir augant šios veislės šuniukų paklausai, atsiranda nelegalių „daugintojų“ ir neatsakingų šeimininkų, – pasakojo Šveicarų zenenhundų mylėtojų klubo prezidentas Erikas Piskunovas. – Šių metų pradžioje į Marijampolės prieglaudą pateko pirmoji Berno zenenhundo mišrūnė kalytė Meška.

Tik laimingo atsitiktinumo ir kilnių žmonių dėka ši beglobė rado naujus namus. Šiomis dienomis į Tautmilės prieglaudą Vilniuje atklydo labai sunkios būklės Berno zenenhundų patinas. Nėra aišku, kodėl išsekęs šuo lakstė Vilniaus gatvėmis.

Šiuo metu šuo sveiksta pas laikinus globėjus. Labai tikimės, kad jei ne senųjų, tai naujųjų šeimininkų namuose šis šuo vėl sulauks žmonių šilumos ir meilės“.

Kviečiame visus jungtis prie akcijos ir balandžio 18 dieną praleisti kartu su įspūdingos išvaizdos ir puikaus būdo šunimis.

Zenenhundų pasivaikščiojimai:

Vilniuje. Renkamės 12.00 val. Kernavėje prie Baltojo kalno (koordinatės 54.887402, 24.829373). 12.00–12.30 val. registruojamės ir laukiame vėluojančiųjų. 12.30 val. pajudame numatytu maršrutu Kernavės piliakalnių link. Po pasivaikščiojimo planuojama iškyla gamtoje.

Kaune. 12.00 val. renkamės prie A.Mickevičiaus ir Laisvės alėjos sankryžos . Eisime iki Santakos parko, kur suplanuota iškyla ir šunų dresūros mokyklos „Reksas“ šunų pasirodymas. Kauniečius eisenos dalyvius kavinių tinklas „Coffee Inn“ vaišins kava.

Klaipėdoje. Renkamės 12.00 val. prie burlaivio „Meridianas“.

Šiauliuose. Renkamės 13.00 val. prie Šiaulių viešbučio. „Coffee Inn” taip pat vaišins gardžia kava, o vėliau iškyla persikels į sodybą pas zenenhundę Gaga Perkūno sargas ir jos šeimininkus.

Šveicarų zenenhundų mylėtojų klubo informacija ir nuotr.